طرح برخورد با بدحجابی که از ۲۶ فروردین ماه آغاز شده است این روزها با اما و اگرهای فراونی بین مردم و نیز مسئولین روبرو شده است.
این طرح که از سوی پلیس مطرح و به مورد اجرا گذاشته شده از سوی نماینده مردم تبریز مورد انتقاد قرار گرفته و فرمانده دریایی نیروی سپاه نیز آن را خطای تکرار طرح گشت ارشاد دانسته است.
نماینده مردم تبریز در مجلس گفت: کمتر خانوادهای به واسطه فقدان حجاب درحال متلاشی شدن است اما خانوادههای زیادی به واسطه مسائل اقتصادی در حال فروپاشی است.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها گفت: باید بپذیریم نقص و نارسایی هایی را که در حوزه فرهنگ و ترویج حجاب اتفاق افتاده با توسل جستن به شیوه های امنیتی و انتظامی نمی توانیم جبران کنیم.
احمد علیرضابیگی با اشاره به تلاش دشمن برای نشان دادن تصویری امنیتی و سیاسی از حجاب، بیان کرد: موضوع حجاب یکی از موضوعات ارزشی جامعه ما است اما ترویج حجاب با توسل به شیوه های امنیتی، و سلبی جواب نمی دهد.
نماینده تبریز با بیان اینکه «دشمن نیز موفق شده بحث حجاب را سیاسی کرده و تبدیل به وسیله ای برای ابراز مخالفت کند» گفت: هر اقدامی که بخواهد موضوع حجاب را سیاسی و امنیتی کند نوعی گام برداشتن در سناریویی است که دشمن طراحی کرده است.
نباید زمینه دوقطبیسازی در جامعه ایجاد شود
علیرضابیگی با تاکید بر اینکه مسئولان باید مراقب باشند تا زمینه رویارویی و ایجاد دو قطبی در جامعه ایجاد نشود، گفت: اکنون باید به موضوعاتی بپردازیم که همه مردم در خصوص آن اتفاق نظر دارند. تورم، بیکاری، مشکلاتی که جامعه را به جهت فقدان امنیت شغلی تهدید کرده، خانواده ها را از هم میپاشاند. کمتر خانوادهای به واسطه فقدان حجاب درحال متلاشی شدن است اما خانوادههای زیادی به واسطه مسائل اقتصادی در حال فروپاشی است. چه میزان پروندههای طلاق در محاکم و دادگاه بر سر مسائل اقتصادی باز است. باید انرژی حاکمیت صرف حل این مسائل کلیدی شود.
حسین علایی، فرمانده پیشین نیروی دریایی سپاه و استاد دانشگاه هم در یادداشتی در جماران نوشت: «با کشته شدن مهسا امینی در جریان بازداشت توسط گشت ارشاد و بروز اعتراضات اجتماعی در بسیاری از شهرها، حالا بر همگان روشن شده است که چگونه بکارگیری شیوه های غلط در مواجه با خطاهای رفتاری و اجتماعی به سرعت به ضد اهداف خود تبدیل می شود.
فعالیت چندین ساله گشت ارشاد نه تنها از میزان بدحجابی در جامعه نکاست بلکه موجب واکنش شدید و گسترش کم حجابی در بین برخی از خانم ها شد.
هم اکنون نیز متأسفانه دوباره وظیفه برخورد با این معضل اجتماعی برعهده پلیس واگذار شده است تا با روش های جدید بتواند آن را مهار کند.
طبیعی است که نوع پوشش و حجاب یک مسئله اجتماعی و یک موضوع اخلاقی است که با وظایف انتظامی و امنیتی فاصله بسیار دارد و ساختار نیروی انتظامی برای روبرو شدن با آن مناسب نیست.
بنابراین پیشنهاد می شود از اصرار بر بهره گیری از شیوه ها و روش هایی که موجب نفرت و افزایش ناراحتی در جامعه و فاصله افتادن بین بعضی از مردم با حاکمیت می شود، خودداری گردد و از روش های قرآنی در توسعه اندیشه دینی و معرفت الهی و تشویق به رفتار اسلامی و رواج پوشش بهتر استفاده شود.»