مدیر پرستاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز از کمبود پرستار در استان خبر داد.
به گزارش تانیش نیوز، یوسف اشرفی در گفتگو با خبرنگاران به مناسبت روز پرستار گفت: علیرغم این که در آذربایجان شرقی پرستار بیکار نداریم اما به نسبت تخت های بیمارستانی و تعداد بیمار کمبود پرستار داریم.
وی اظهار امیدواری کرد در جذب نیرو کشوری اذربایجان شرقی سهمیه خوبی کسب کند.
وی با اشاره به این که بیش از ۷ هزار تخت بیمارستانی در استان وجود دارد گفت: به جزء مناطق کم برخوردار، ضریب اشغال تختها بالای ۸۰ درصد و در بخشی بخشهای ویژه بالای ۱۰۰ درصد است.
اشرفی افزود: به غیر از بخشهای بیمارستانی، ۲۰۰ نفر از پرستاران در مراکز بهداشتی درمانی نیز حاضر هستند.
وی با اشاره به جمعیت ۱۴ هزار نفری پرستار در استان گفت: در استان بیش از ۱۱ هزار نفر گروه پرستاری شامل پرستار، اتاق عمل، بیهوشی و .. هستند و با کل مجموعه پرستاران اعم از پیشکسوتان و غیره جمعیت ۱۴ هزار نفری داریم.
وی گفت: ۷۳ درصد کادر پرستاری استان را زنان تشکیل میدهد.
وی از جذب ۱۴۰ پرستار طی سال گذشته خبر داد و گفت: امسال ۶۰۰ نفر نیروی طرحی وارد بدنه مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی شده است.
اشرفی گفت: اگر یک هزار پرستار جذب بدنه علوم پزشکی شود، کمبود نیروی پرستاری رفع می شود.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار تانیش نیوز در ارتباط با اجرای قانون سخت و زیان آور شغل پرستاری گفت: شغل پرستاری شغل بسیار سخت و طاقت فرسایی است با این حال قانون سخت و زیان آوری فقط پرستاران بخش سوختگی و روانی را شامل می شود.
پرداختی ایران در مقایسه با کشورهای دیگر رغبت پرستاران را برای مهاجرت بیشتر می کند
معاون درمان علوم پزشکی تبریز نیز در این نشست نیروی انسانی و کمبود پرستار را یکی از مشکلات استان دانست و گفت: ما فارغالتحصیل زیاد داریم ولی جای خالی زیادتر، بسیاری از همکاران ما نمیخواهند با این دریافتیها در اورژانس حضور داشته باشند.
جواد احمدیان با اشاره به استرس زا بودن شغل پرستاری گفت: موضوع پرستار در جامعه نه تنها به عنوان شغل از نیازهای جامعه است، بلکه کار صاحبان این شغل شبانهروزی بوده و یک شغل پراسترس نیز به شمار میرود.
وی به نابسامانی و کاستیها در پرداختها اشاره کرد و گفت: هنوز در ابتدای کار هستیم و قطعا درصدد اصلاح این موارد هستیم و قطعا این سیستم کمک زیادی برای پرداخت به موقع حق و حقوق پرستاران خواهد داشت.
معاون درمان علوم پزشکی تبریز افزود: مبالغ بر اساس کارکرد هر مرکز پرداخت میشود یعنی مراکزی که تختهای اشغال زیادی دارد و یا بخشهای ویژه هستند، پرداختها بیشتر است.
وی گفت: به پزشکان عمومی و طب اورژانس ظلم میشود، از اینرو بستههای تشویقی برای این عزیزان در نظر گرفته شده است که با تصویب آن بتوان مشکلات را حل کرد.
وی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار ما در مورد مهاجرت پرستاران گفت: چون فاصله بین پرداختی بین کشور ما با کشورهای همسایه بسیار زیاد است تمایل برای مهاجرت نیز بیشتر است.
تجلیل از پرستار نباید به روزهای خاص محدود شود
رئیس نظام پرستاری تبریز هم با انتقاد از توجه مسئولان به پرستاران در روزهای خاص همچون روز پرستار گفت: توجه و تجلیل از پرستار نباید به روزهای خاص محدود شود.
مهدی ظلّی با اشاره به این که موضوع کمبود نیرو تنها مطالبه جامعه پرستاری نیست گفت: مطالبه افزایش پرستار نسبت به تخت مطالبه مردم هم هست چرا که کمبود پرستار اصلیترین صدمه را به خود مردم و بیماران خواهد زد.