استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به شیب افزایشی واردات در کشور و بهتبع آن در استان بر لزوم بررسی این موضوع تأکید کرد و گفت: واردات در بخشهایی مانند ماشینآلات و مواد اولیه دارای کیفیت بالا برای کمک به رونق تولید از این قاعده مستثنی است.
به گزارش تانیش نیوز به نقل از استانداری، عابدین خرم در نشست توسعه صادرات غیرنفتی با محوریت بیست و هفتمین همایش صادرات غیر نفتی از نهادهای مسئول اقتصادی خواست تا تدابیر لازم برای جلوگیری از هر گونه تکانههای شدید اقتصادی منفی در مدت باقی مانده از سال جاری را اتخاذ کنند.
وی به مشکلات کارت های بازرگانی نیز اشاره کرد و گفت: بخشی از مشکلات کارتهای بازرگانی ناشی از این است که برخی از صادرکنندگان در سالهای قبل در بازگرداندن ارز تعلل کردند.
خرم با بیان این که اکنون نظمدادن به موضوع کارتهای بازرگانی، نیازمند آسیبشناسی اقدامات انجام شده مرتبط با آن در سالهای گذشته است؛ ادامه داد: در بحث تعهدات ارزی نیز با توجهبه سفر پیش روی وزیر اقتصاد و دارایی به آذربایجان شرقی، نیازمند دستهبندی مسائل مرتبط با این موضوع برای ارائه به مقام عالی وزارت هستیم.
وی گفت: رئوس کلی مسائل مبتلابه حوزه صادرات کشور را همه میدانند و همایش توسعه صادرات غیرنفتی باید طرح دقیقتر مسائل و مشکلات، دستهبندی و ارائه آن به نهادهای تصمیمگیری را در اولویت قرار دهد.
استاندار آذربایجان شرقی گفت: خروجی همایش توسعه صادرات غیرنفتی باید ارایه راهکارهای عملی برای رفع مشکلات در این حوزه باشد.
خرم افزود: برگزاری همایش توسعه صادرات غیرنفتی نباید به سخنرانی مدعوین مختص شود، بلکه باید با برگزاری میزهای تخصصی و در قالب طرح پیشنهاد و ارائه راهکارهای عملی، مشکلات حوزه صادرات را برطرف کند.
وی پیشنهاد داد: همایش توسعه صادرات غیرنفتی بهگونهای برگزار شود که چند نفر از صادرکنندگان موفق استان در آن به طرح مسائل و مشکلات مبتلابه با رویکرد گرهگشایی اقدام کنند.
بر اساس اعلام گمرکات استان آذربایجان شرقی در نیمه نخست امسال واردات از گمرکات استان ۲۱۲ هزار تن کالا به ارزش ۷۲۶ میلیون دلار بود که این میزان کالای وارداتی نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزنی ۹ درصد و از حیث ارزش دلاری ۲۳ درصد افزایش داشته است.
کشورهای هدف امیدواریم در کنار سیاستگذاریهای مناسب بتوانیم بسترهای لازم برای افزایش میزان صادرات به این بازارها را داشته باشیم.
وی افزود: میلههای آهنی یا فولادی، گرم نورد شده دارای دندانه، قیر نفت، سایر پلی استیرن به اشکال ابتدایی قابل انبساط بجز مقاوم در برابر آتش، پلی استیرن غیرقابل انبساط معمولی و مس تصفیه شده از جمله عمده کالاهای صادراتی استان است.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با بیان این که در هفت ماه نخست امسال واردات کالاهای غیرنفتی به استان ۸۷۶ میلیون دلار بوده است، گفت: واردات کالاهای غیرنفتی به استان ۲۵ درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به شش هزار فقره بررسی ثبت سفارش واردات افزود: محصولات پتروشیمی و پایه نفتی، صنعت، کشاورزی و صنایع معدنی از جمله عمده بخشهای وارداتی به استان بوده است.
وی ادامه داد: بیشتر محصولات وارداتی به استان از کشورهای ترکیه، امارات متحده عربی، چین، آلمان، کره جنوبی، ایتالیا، اتریش، فدراسیون روسیه و برزیل بوده است.
عظمائی با بیان این که هفت جلسه برای میزهای تجاری کشورهایی مانند عراق، ترکیه، سوریه و قزاقستان برگزار شده است، گفت: شش مورد اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری در استان انجام شده که این موضوع نقش موثری در توسعه صادرات دارد*