• امروز : یکشنبه - ۷ خرداد - ۱۴۰۲
  • برابر با : Sunday - 28 May - 2023

وضعیت آب آذربایجان شرقی با بحران جدی روبروست

  • کد خبر : 12315
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۸:۳۵
وضعیت آب آذربایجان شرقی با بحران جدی روبروست

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی گفت: رویکرد وزارت نیرو در خصوص آبرسانی فرامنطقه ای،است و در این راستا برای رفع مشکل آب ۷۰ روستا از ارس و بیش از ۸۰ روستای هریس و ورزقان از طریق انتقال آب از چای کندی اقدام شده تا زمینه تامین آب پایدار این مناطق در کوتاه و میان […]

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی گفت: رویکرد وزارت نیرو در خصوص آبرسانی فرامنطقه ای،است و در این راستا برای رفع مشکل آب ۷۰ روستا از ارس و بیش از ۸۰ روستای هریس و ورزقان از طریق انتقال آب از چای کندی اقدام شده تا زمینه تامین آب پایدار این مناطق در کوتاه و میان مدت فراهم شود.

مهندس محمد خانی در نشست خبری با اصحاب رسانه افزود: متوسط مصرف آب روزانه هر فرد ۲۳۰ لیتر در استان رسیده که این میزان در کشورهای پرباران ۱۵۰ لیتر می باشد و به رغم به صدا درآمدن زنگ خطر جدی در این حوزه همچنان با افزایش مصرف روبرو هستیم .

وی تصریح کرد:همه دستگاه ومردم بایدبرای اصلاح این رویه فرهنگ‌سازی کنند تا براساس فرهنگسازی همه افراد جامعه نسبت به رعایت مصرف بهینه احساس مسئولیت کنند که این موضوع در روزهای پایانی سال بسیار مهم و حیاتی است.

خانی تاکید کرد:با تلاش همکاران باوجود کمبود منابع تولید آب جزو پنج استان برتر کشور در مدیریت پایدار آب شناخته شده ایم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی؛ حوزه ماموریت این شرکت را در ۲ حوزه آب و فاضلاب عنوان کرد و گفت: ۷۰ درصد از جمعیت ۴.۲ میلیون نفری استان از این خدمات بهره‌مند هستند و در ۳۴ شهر با رویکرد آینده نگری و برنامه‌ریزی‌های ۲۵ ساله آبرسانی می‌کنیم اما این مهم را نباید فراموش کنیم که در برخی شهرها حتی برای یک سال آینده نیز با مشکل روبه‌رو هستیم و لازم است تدابیر همگانی داشته باشیم .

این مقام مسوول در آب و فاضلاب آذربایجانشرقی ادامه داد؛ وضعیت آبی ۱۵ شهر استان در سال گذشته  کمبود یا سربه‌سری تولید و مصرف آب بوده و امسال تعداد شهرهای دارای مشکل تامین آب به هفت مورد در شهرهای تبریز، سهند، مرند، هادیشهر، آذرشهر، هریس و هوراند کاهش یافت و در تابستان امسال شاید در این شهرها مشکلات جزئی مانند قطعی موقت آب داشتیم .

وی گفت:  تلاش می کنیم با اقدامات فوری و یک ساله و البته ترویج فرهنگ درست مصرف این مشکلات را به حداقل کاهش دهیم تا از دغدغه مردم کاسته شود.

مهندس خانی همچنین ، کمبود اعتبارات و عدم ثبات قیمت ها از یک سو و کاهش بارندگی ها را ۲ عامل تشدید مشکلات حوزه آب و فاضلاب آذربایجان شرقی بر شمرد و عناون کرد:ما در آذربایجانشرقی نسبت به سال قبل ۴۵ درصد و نسبت به بلند مدت ۲۵ درصد کاهش بارندگی داریم و البته هر چند طبق پیش بینی ها احتمال دارد تا خرداد آینده میزان بارندگی ها به میزان سال قبل برسد، ولی با این حال با ۲۵ درصد کاهش بارندگی بلند مدت روبرو و با خشکسالی مواجه می باشیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی یادآور شد: در۷۰۰ روستا نیز عدم توازن تولید و مصرف آب داشتیم که در یک سال گذشته مشکل آب پایدار ۲۰۳ مورد از آنها رفع شد و با این اقدامات تابستان ۱۴۰۱ را با کمترین مشکل سپری کردیم و به عنوان یکی از سه استان پایدار در تامین آب از سوی وزارت نیرو معرفی شدیم .

خانی گفت: با وجود کاهش بارندگی‌ها و افزایش دما پایدارترین تابستان از لحاظ تامین آب در ۱۰ سال گذشته را داشتیم و علاوه بر این با بهره برداری از طرح تامین آب پایدار ۲۴۷ روستا در سال آینده، طی ۲ سال بیش از ۵۰۰ روستای استان صاحب آب پایدار خواهد شد.

وی با اشاره به ایام پایانی سال و عادت ایرانی ها نسبت به خانه تکانی و شست و شوی بیشتر افزود: مصرف آب از ۱۰ اسفندماه جاری و با آغاز خانه‌تکانی‌های وی درخصوص افت فشار آب گفت ؛ این افت به دلیل کمبود آب نیست بلکه آب کافی در تمام شهرها وجود دارد ولی همزمانی مصرف بی رویه باعث افت فشار آب می شودو از شهروندان می خواهیم در مصرف آب نهایت صرفه جویی را کرده و فرش های خود را به قالیشویی بدهندتا در ایام نوروز و تابستان با کمبود آب مواجه نشویم.

مهندس خانی افزود: آذربایجان شرقی از ۳ حوضه‌ی آبریز ارس، قزل‌اوزن و دریاچه ارومیه تشکیل شده است که بر اساس آمار منتشره توسط شرکت آب منطقه‌ای استان، میزان بهره برداری از منابع آبی استان سالانه دو هزار و ۸۵۰ میلیون مترمکعب بوده که از این میزان سهم بخش کشاورزی ۸۷درصد، شرب۱۱ درصد و صنعت ۳ درصد می‌باشد.

وی در خصوص وضعیت آبی کشور واستان ادامه داد: کشور ما حدود ۸۵ درصد از آب تجدیدپذیر خود را مصرف می کند و متوسط بارش امسال نسبت به سال گذشته بیش از ۵۲ درصد و نسبت به دراز مدت۳۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد. لذا وضعیت شرب، صنعت وکشاورزی با بحرانی جدی روبروست.
مدیرعامل شرکت آبفای آذربایجان شرقی با اشاره به تغییرات اقلیمی و کم‌آبی تصریح کرد: روزبه‌روز بر تعداد روستاهای تحت پوشش افزوده می‌شود و از خدمات و پشتیبانی این شرکت بهره‌مند می‌شوند.

مهندس خانی افزود: آب استان آذربایجان شرقی از ۱۲ سد و رودخانه و ۱۲۴۶ چاه و ۶۵ قنات و ۱۸۰ چشمه با ۱۳هزار لیتر برثانیه معادل ۱۳متر مکعب در ثانیه تامین می گردد .

مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب استان با اشاره به پیش بینی تنش آبی استان در تابستان سال ۱۴۰۲ گفت: از ۷۳ شهر استان ۸ شهر و از ۲۷۳۱ روستا، ۴۸۰ روستا وضعیت قرمز را دارد که با تامین اعتبارات لازم و پیش بینی ها و اقدامات درست امیدواریم بتوانیم از پیک مصرف تابستان سال آتی گذر کنیم .

خانی افزود: تعداد شهرستان هایی که در سال ۱۴۰۱ خیرین در پروژه های آبرسانی مشارکت داشته اند: ۹ شهرستان و تعداد روستاهایی که با عملکرد خیرین در سال ۱۴۰۱ از تامین آب پایدار برخوردار شده اند۹۲ روستا می باشد.

وی ادامه داد: از جمله اقدامات خیرین تهیه و تحویل ۶۰ کیلومتر لوله مورد نیاز، حفر و تجهیز ۱۳ حلقه چاه، اجرای ۱۲ واحد ایستگاه پمپاژ آب، اجرای ۳۳ کیلومتر شبکه توزیع آبرسانی، اجرای ۵۶ کیلومتر خطوط انتقال آبرسانی، احداث ۱۴ باب مخزن با مجموع ظرفیت بیش از ۵ هزار مترمکعب با مبلغ کل هزینه شده ۵۴۰ میلیارد ریال می باشد *

لینک کوتاه : https://tanishnews.ir/?p=12315

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.