مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی با بیان اینکه تعهد اشتغال استان برای سال جاری ۳۵ هزار و ۵۵۸ نفر است، گفت: از ابتدای امسال تا پایان تیرماه ۹ هزار و ۵۰۲ نفر معادل ۲۸ درصد تعهد استان در سامانه رصد اشتغال کشور ثبت نام شده است.
حسین فتحی گفت: تعهد استان برای سال گذشته ۴۷ هزار و ۱۶۵ نفر بود و در چهار ماه نخست ۱۳ هزار و ۲۴ نفر معادل ۲۷.۱ درصد در سامانه رصد ثبت شده بود که در مقایسه با مدت مشابه امسال ۹ دهم درصد کمتر تحقق یافته بود.
وی افزود: از تعداد نفراتی که در سامانه رصد اشتغال ثبت شده پنج هزار و ۱۱ نفر معادل ۵۸.۹۵ درصد مردان و سه هزار و ۴۸۹ نفر معادل ۴۱.۰۵ درصد زنان هستند.
فتحی ادامه داد: ۴۸درصد ثبت نامی های در این سامانه دارای مدرک زیر دیپلم، ۴۰.۸ درصد دیپلم، ۱.۶ درصد فوق دیپلم، ۷.۶ درصد لیسانس و۲ درصد فوق لیسانس و بالاتر هستند.
فتحی با بیان اینکه از هشت هزار و ۵۰۰ شغلی که تا پایان تیرماه سالجاری در استان ایجاد و در سامانه رصد ثبت شده است، گفت: هفت هزار و ۳۰۴ خود اشتغالی معادل ۸۵.۹۳ درصد در این مدت در سامانه رصد اشتغال ثبت شده است.
بیشترین تعهد اشتغال برای سالجاری مربوط به دستگاه های کمیته امداد و صمت است
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تعهد ثبت اشتغال دستگاه های استان اشاره کرد و گفت: بیشترین تعهد برای دستگاه های کمیته امداد و صمت به ترتیب با ۱۰ هزار و ۶۱۴ نفر و ۹ هزار و ۸۴۸ نفر است.
فتحی افزود: بیشترین تحقق درصدی نیز مربوط به اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ۱۵۷.۷ درصد است و برخی دستگاه ها تاکنون عملکردی در این زمینه نداشته اند.
ابلاغ ۲ هزار و ۲۷۸ میلیارد و ۴۴۰ میلیون ریال تسهیلات خانگی به استان
فتحی با بیان اینکه اعتبار مشاغل خانگی برای استان در سالجاری ۲ هزار و ۲۷۸ میلیارد و ۴۴۰ میلیون ریال است، گفت: تاکنون ۳۷۷ طرح از سوی دستگاه های میراث فرهنگی، جهاد دانشگاهی، صمت و فرهنگ و ارشاد به دبیرخانه مشاغل استان برای بهره مندی از تسهیلات این حوزه اعلام شده است.
وی ادامه داد: هزینه برآورد شده برای این طرح ها از سوی دستگاه ها، ۵۰۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال است و جهاد کشاورزی با ۲۰۷ میلیارد ریال طرح در رتبه نخست تسهیلات بخش خانگی قرار دارد.
بیشترین تسهیلات اشتغال به طرح های بخش کشاورزی استان پرداخت شد
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی گفت: بیشترین رقم تسهیلات پرداختی مربوط به بخش کشاورزی است و ۶ هزار و ۲۷۲ میلیارد ریال معادل ۴۳.۵ درصد تسهیلات به چهار هزار و ۸۱۰ طرح در این حوزه پرداخت شد.
فتحی افزود: بخش صنعت با چهار هزار و ۹۱۶ طرح، پنج هزار و ۳۹۲ میلیارد ریال معادل ۳۷ درصد تسهیلات و بخش خدمات با یک هزار و ۹۹۷ طرح به میزان ۲ هزار و ۸۱۰ میلیارد ریال معادل ۱۹.۵ درصد تسهیلات را به خود اختصاص داد.
وی بیان کرد: ۵۶ درصد طرح هایی که تسهیلات گرفته اند در روستاها و ۴۴ درصد در شهرها هستند و در مجموع برای ۱۱ هزار و ۷۲۳ طرح حدود ۱۴ هزار و ۴۷۴ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.
فتحی ادامه داد: از مجموع طرح های برخودار شده از تسهیلات، ۶ هزار و ۸۲۴ طرح ایجادی، ۶ هزار و ۹۳۶ طرح توسعه ای، ۶۶۶ طرح تکمیلی و ۴۸ طرح برای سرمایه در گردش است*