• امروز : سه شنبه - ۱۴ مرداد - ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 5 August - 2025

نشست تخصصی پیامدهای قاچاق کالا و ارز بر حوزه های اشتغال در دانشگاه تبریز برگزار شد

  • کد خبر : 18512
  • ۱۱ تیر ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۶
نشست تخصصی پیامدهای قاچاق کالا و ارز بر حوزه های اشتغال در دانشگاه تبریز برگزار شد

نشست علمی و تخصصی بررسی پیامدهای قاچاق کالا و ارز بر حوزه‌های اشتغال جوانان، سرمایه گذاری و تولید با حضور دبیر کارگروه فرهنگی و تبلیغات هوشمندانه استان، مدیر امور اجتماعی دانشگاه تبریز، رئیس دانشکده اقتصاد، اعضای هیئت علمی و جمعی از دانشجویان در تالار شهید باکری این دانشگاه برگزار شد. به گزارش تانیش نیوز به […]

نشست علمی و تخصصی بررسی پیامدهای قاچاق کالا و ارز بر حوزه‌های اشتغال جوانان، سرمایه گذاری و تولید با حضور دبیر کارگروه فرهنگی و تبلیغات هوشمندانه استان، مدیر امور اجتماعی دانشگاه تبریز، رئیس دانشکده اقتصاد، اعضای هیئت علمی و جمعی از دانشجویان در تالار شهید باکری این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش تانیش نیوز به نقل از روابط عمومی دانشگاه تبریز، حجت الاسلام احمد حمیدی مدیر امور اجتماعی دانشگاه سخنان خود را با اشاره به عظمت  و فضیلت ماه ذی الحجه، ماه ولایت و امامت آغاز کرد و گفت: در حدیثی از رسول خدا (ص) می‌خوانیم که عبادت و کار نیک در هیچ ایامی به اندازه این ایام (۱۰ روز اول ماه ذی‌الحجه) فضیلت ندارد.

مدیر امور اجتماعی دانشگاه تبریز در بخش دیگری از سخنان خود درابطه با پیامد های قاچاق و کالا و ارز خاطرنشان کرد: دراستان ما شورای مبارزه با قاچاق ارز و کالا فعال است و نهاد های مختلف در آن عضو هستند و فعالیت های مختلفی را جهت جلوگیری از قاچاق انجام می دهند. امیدواریم در آینده شاهد این باشیم که در کشور در حوزه کالا و ارز که غیر قانونی، غیر استاندارد است و موجب فساد در جامعه می گردد، دیگر اتفاق نیافتد.

هر چقدر اختلاف بین دو کشور و مرزها بالاتر باشد قاچاق توجیه پذیر خواهد بود

عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد با اشاره به اینکه برای بررسی پیامد های قاچاق ابتدا باید وضعیت قاچاق را بازبینی کنیم سپس تاثیر آن بر اشتغال جوانان و سرمایه را بسنجیم، اظهار کرد: هر فعل یا ترک فعلی که موجب نقض تشریفات قانونی در جهت ورود و خروج کالا یا ارز صورت گیرد قاچاق کالا و ارز گفته می شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه تبریز در رابطه با علل به وجود آمدن قاچاق نیز گفت: اکثر کشورها از تجارت استفاده می کنند و علت استفاده از تجارت، تنوع منابع و تنوع سلیقه می باشد. در گذشته تجارت بین صنایع بود اما اکنون تجارت درون صنعتی مطرح است. وی در ادامه گفت: در همه دنیا از اول تاریخ موانع تجاری در جهت اشتغال زایی و کسب درآمد ارزی برای دولت‌ها وجود داشته و موانع شامل موانع تعرفه‌ای و غیر تعرفه ای هستند که در دنیای حاضربه این دلیل که سازمان تجارت جهانی موانع تعرفه‌ای را محدود و بسیار پایین آورده است، کشور ها به سمت موانع غیر تعرفه ای روی آورده اند.

دکتر سلمانی در ادامه افزود: در ایران موانع تعرفه ای بیشتراز موانع غیر تعرفه ای است؛ هر چقدر اختلاف بین دو کشور و مرزها بالاتر باشد قاچاق توجیه پذیر خواهد بود. قاچاق داری دو بخش عرضه و تقاضا می باشد که در بخش عرضه، تاجر تمایل دارد عوارض کمتری بدهد. بخش تقاضا جنبه ذهنی و جنبه عینی دارد که جنبه عینی قدرت خرید افراد است و قیمت کالاهایی که به صورت غیر استاندارد وارد می شود قیمت پایین تر دارد و در جنبه ذهنی افراد به  دلیل برخی نیاز ها به دنبال برخی ویژگی ها هستند که این نیاز ها هم از فرهنگ و… نشأت می گیرد.

دکتر سلمانی بی شک در پایان سخنان خود اظهار کرد: ما سه نوع قاچاق داریم که شامل قاچاق کالای مشروط، قاچاق کالای غیر مشروط و قاچاق کالاهای ممنوعه است. اولین راهکار برای مقابله با قاچاق این است که سیاست گذار اختلاف قیمت را پایین بیاورد و موانع تعرفه ای را کاهش دهند. با این روش سرمایه گذار به سرمایه‌گذاری پایدار روی می آورد و تعادل برقرار می گردد و میزان قاچاق کاهش می یابد و راهکار بعدی تغییر نگرش و دید افراد به کالاهای داخلی است.

پیامد های منفی قاچاق

دبیر کارگروه فرهنگی و تبلیغات هوشمندانه استان نیز در ادامه این نشست با اعلام اینکه کشور ما تقریبا تا پایان دهه ۷۰ مصرف کننده تولیدات خارجی بود و بعد از آن سال ها نهضت روی آوردن بر تولید داخلی شکل گرفت، گفت: در حوزه فرهنگی و اجتماعی شاهد تغییر سبک زندگی مردم به دلیل حضور برخی از کالاهایی که به دست ما می‌رسد، هستیم.

دکتر نوروزی با اشاره به پیامدهای منفی قاچاق اظهار کرد: با وارد شدن کالاهای قاچاق به بازار شاهد سرریز شدن مُد نیز هستیم.

دکترنوروزی در ادامه یادآور شد: قاچاقی که در صنایع به خصوص صنایع مادر صورت می گیرد، پیامدهای زیادی دارد که قاچاق باعث رقم زدن آن می شود، به ویژه پیامد های منفی برای امنیت کشور نیز دارد.

وی در رابطه با راهکار های مقابله با قاچاق خاطر نشان کرد: شما دانشجویان که در تشکل ها و کانون های دانشگاه فعالیت دارید می توانید به عنوان یک رسانه غیر رسمی عمل کنید و از این طریق شروع به فرهنگ سازی و آگاه سازی جوانان کنید، دانشگاه بستر مناسبی برای آگاه سازی جوانان و مقابله با عواملی از جمله قاچاق است.

تولید محتوا در اولویت مبارزه با قاچاق کالا است

رئیس دانشکده اقتصاد و مدیریت نیز در این نشست طی سخنانی اظهار کرد: مشکلات فرهنگی عامل اساسی برای بحث قاچاق است. هجمه های زیادی از سمت ماهواره ها و فیلم هایی با سبک زندگی ترکیه و… به سبک زندگی ایرانی وارد می شود. برای مقابله با این مقولات، تولید محتوا را باید و قطعا در اولویت قرار دهیم.

دکتر زهرا کریمی ادامه داد: دانشجویان و تشکل های ما مهارت کافی و مهارت استفاده از ابزارها را دارند و باید توانایی های خود را به کار گیرند.

وی در ادامه اظهار کرد:مشکل اصلی که ما این است که تولید کننده نیز شفاف عمل نمی‌کند و ما بایستی آن‌ها را سوق بدیم به این سمت که کالای خود را شناسنامه دار کنند

و کالاهایشان را با ویژگی های مختلف که مورد خواست مردم است تولید کنند. شفافیت اطلاعات اگر صورت گیرد خیلی از مشکل مارا حل خواهد کرد.

محمود شیخ زاده عضو هیئت علمی دانشکده حقوق نیز در رابطه با بحث های حقوقی قاچاق اظهار کرد: در کشور ما قوانین و مقرراتی برای مقابله با قاچاق کالا و ارز و… وجود دارد و در این‌باره قانون و ضوابطی که پیش بینی شده است.

دکتر شیخ زاده در پایان به شرح قوانین حقوقی قاچاق از سال های گذشته تا کنون پرداخت.

لینک کوتاه : https://tanishnews.ir/?p=18512

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.