• امروز : شنبه - ۱۶ خرداد - ۱۴۰۵
  • برابر با : Saturday - 6 June - 2026

کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی در مسیر تحول فرهنگی و دیجیتال/افزایش دوبرابری مراجعه‌کنندگان به کتابخانه‌ها در آذربایجان شرقی

  • کد خبر : 26128
  • ۲۰ آبان ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۵
کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی در مسیر تحول فرهنگی و دیجیتال/افزایش دوبرابری مراجعه‌کنندگان به کتابخانه‌ها در آذربایجان شرقی

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی از رشد چشمگیر شاخص‌های کتابخانه‌ای در سه سال اخیر خبر داد و گفت: تعداد اعضای کتابخانه‌های عمومی استان با جهشی ۹۴.۱۵ درصدی از ۸۷ هزار نفر به حدود ۱۶۸ هزار نفر رسیده است. به گزارش تانیش نیوز، دکتر اسد بابایی در نشست خبری به مناسبت هفته کتاب و کتاب‌خوانی […]

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی از رشد چشمگیر شاخص‌های کتابخانه‌ای در سه سال اخیر خبر داد و گفت: تعداد اعضای کتابخانه‌های عمومی استان با جهشی ۹۴.۱۵ درصدی از ۸۷ هزار نفر به حدود ۱۶۸ هزار نفر رسیده است.

به گزارش تانیش نیوز، دکتر اسد بابایی در نشست خبری به مناسبت هفته کتاب و کتاب‌خوانی گفت: شمار کتابخانه‌های عمومی استان از ۱۴۵ باب در سال ۱۴۰۱ به ۱۵۲ باب افزایش یافته و پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال به ۱۵۵ باب برسد؛ آماری که نشان‌دهنده رشد ۴.۸۳ درصدی در زیرساخت‌های فرهنگی است.

به گفته‌ی وی، مجموعه منابع موجود در کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی نیز از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار جلد به بیش از ۳ میلیون و ۹۲۰ هزار جلد افزایش یافته است. میزان امانت کتاب‌ها نیز با رشد ۷۰ درصدی از ۷۰۳ هزار جلد به بیش از یک میلیون و ۱۹۸ هزار جلد رسیده است.

بابایی با اشاره به افزایش ۱۰۱ درصدی میزان مراجعه به کتابخانه‌ها، افزود: طی این مدت تعداد مراجعه‌کنندگان از حدود یک میلیون نفر به بیش از دو میلیون نفر رسیده که نشان‌دهنده استقبال گسترده مردم از کتابخانه‌هاست.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان با بیان اینکه کتابخانه‌ها امروز نقش مهمی در تقویت پیوندهای اجتماعی دارند، گفت: بیش از ۱۵ هزار نفر از سالمندان آذربایجان شرقی عضو کتابخانه‌ها هستند و این فضا به محیطی برای تعامل میان نسل‌ها تبدیل شده است.

وی از اجرای طرح‌های خلاقانه ترویج کتاب‌خوانی نیز خبر داد و افزود: طرح «کودک کتاب‌خوان» برای نخستین‌بار در کشور در آذربایجان شرقی اجرا می‌شود که طی آن کودکان ۶ ساله هنگام واکسیناسیون، کارت دعوت عضویت در کتابخانه دریافت می‌کنند. همچنین طرح «خانواده کتاب‌خوان» از ابتدای امسال آغاز شده و در پایان سال، خانواده‌های برگزیده در زمینه مطالعه تقدیر خواهند شد.

بابایی با اشاره به توسعه عدالت فرهنگی از طریق کتابخانه‌های سیار، گفت: در حال حاضر کتابخانه‌های سیار در تبریز، جلفا و شبستر فعال هستند و طی دو ماه آینده، نخستین کامیون کتابخانه سیار در مرند با حمایت خیران به بهره‌برداری می‌رسد.

وی از اجرای ۹۶۵ برنامه فرهنگی در هفته کتاب خبر داد و افزود: همایش بزرگداشت علامه طباطبایی ۲۵ آبان در تبریز و همایش ملی صدمین سال تأسیس کتابخانه شیخ شهاب‌الدین اهری ۲۶ آبان در اهر برگزار می‌شود.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان همچنین از رونمایی فهرست نسخ خطی حاج حسین نخجوانی و سه اثر تقریظ‌شده از سوی رهبر معظم انقلاب به‌صورت هم‌زمان در سراسر کشور خبر داد و گفت: خانواده نخجوانی نیز ۸۶ جلد کتاب ارزشمند به کتابخانه مرکزی تبریز اهدا کرده‌اند که مجموع کتاب‌های نفیس موجود در این مرکز را به ۳۴۰۰ جلد رسانده است.

وی با اشاره به افتتاح پیشخوان کتابخانه‌ای در روستای ارلان مرند و بازسازی ۱۴ کتابخانه افزود: کتابخانه‌های استان در حوزه تجهیز، بهسازی و خرید منابع جدید رشد چشمگیری داشته و در بسیاری از شاخص‌ها جزو رتبه‌های برتر کشور قرار گرفته‌اند.

بابایی تصریح کرد: سالانه حدود یک میلیارد تومان برای خرید منابع جدید هزینه می‌شود و انتخاب کتاب‌ها با مشارکت اعضای کتابخانه انجام می‌گیرد تا نیازهای واقعی جامعه در نظر گرفته شود.

وی همچنین از حرکت کتابخانه‌ها به سمت تحول دیجیتال خبر داد و گفت: راه‌اندازی میز مرجع مجازی، به دانشجویان تحصیلات تکمیلی در تدوین پایان‌نامه و پروپوزال کمک شایانی کرده است.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی گفت: علاوه بر دو مینی‌بوس کتابخانه سیار فعال در حاشیه تبریز، پروژه‌های عمرانی متعددی نیز در دست اجراست؛ از جمله ساخت ساختمان جدید کتابخانه مرکزی تبریز، تکمیل کتابخانه مرکزی بستان‌آباد با ۹۷ درصد پیشرفت و توسعه کتابخانه‌های اهر، بناب و خداآفرین.

لینک کوتاه : https://tanishnews.ir/?p=26128

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.