مدیرعامل تامین اجتماعی آذربایجانشرقی گفت: این سازمان بیش از ۳۳ هزار و ۹۵۰ میلیارد ریال مطالبه از سازمان ها و شرکت های دولتی و خصوصی استان دارد.
بهروز خوشنمک، با بیان اینکه وجود این میزان مطالبات، خدمات تامین اجتماعی به بیمه شدگان این سازمان ها و شرکت ها متوقف نشده است و روند خدمات رسانی ادامه دارد، افزود: بدهی سازمان ها و شرکت های دولتی و خصوصی جزو مطالبات انباشته شده این سازمان نیستند بلکه در طول سال بخشی از مطالبات اخذ می شود و دوباره مطالبات جدیدی به آن اضافه می شود.
به گزارش تانیش نیوز به نقل از ایرنا، وی با اشاره به اینکه موضوع مطالبات این سازمان از شرکت های دولتی و خصوصی در طول سال ها جاری و ساری است، اظهار کرد: میزان مطالبات سال گذشته این سازمان ۲۷ هزار میلیارد ریال بود که بخشی از این مطالبات اخذ و دوباره بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال مطالبه جدید ایجاد شد و این روند تداوم دارد.
مدیرعامل تامین اجتماعی آذربایجانشرقی، با بیان اینکه چالش های موجود در این سازمان، ارایه خدمات به بیمه شدگان را با مشکل مواجه می کند، گفت: استنکاف برخی از دفاتر دولتی از انجام بازرسی ماموران این سازمان از دفاتر قانونی آن ها را از جمله چالش های بیمه تامین اجتماعی اعلام کرد و گفت: بر اساس ماده ۴۷ قانون تامین اجتماعی، مکلف هستیم از دفاتر قانونی شرکت ها و ادارات دولتی بازرسی کنیم ولی بیشتر شرکت های دولتی و خصوصی در این زمینه با سازمان همکاری نمی کنند.
خوشنمک، با بیان اینکه بیمه های کمک دولتی و یارانه ای از دیگر چالش های این سازمان است، ادامه داد: این نوع بیمه ها از سال ۱۳۹۰ برای جامعه هدفی که قانون مشخص کرده بود از جمله قالی بافان و کارگران ساختمانی، ایجاد شد اما به غیر از این جامعه هدف، افراد دیگری نیز به آن اضافه شدند.
مدیرعامل تامین اجتماعی آذربایجانشرقی، چالش دیگر این سازمان را در حوزه ساختمانی اعلام کرد و گفت: بر اساس پیش بینی قانون باید از محل مبالغ و حق بیمه ساختمان ها که در زمان صدور پروانه اخذ می شود، کارگران ساختمانی بیمه شوند که این موضوع در اکثر شهرستان های استان و تبریز با تراز منفی مواجه است.
خوش نمک، افزود: بر این اساس، تعداد کارگرانی که در ساختمان ها بیمه شده اند کمتر هستند و با وجود کمک دولتی برای جبران این کمبود، مبالغ دریافتی این افراد را پوشش نمی دهد و افراد زیادی برای تحت پوشش قرار گرفتن در سازمان تامین اجتماعی پشت نوبت هستند.
وی تعداد بیمه شدگان قالی بافی استان را حدود ۳۲ هزار و ۱۹۶ نفر، رانندگان را ۴۵ هزار و ۴۱۶ نفر و ساختمانی را ۴۰ هزار و ۳۲۲ نفر اعلام و اظهار کرد: چالش دیگر این سازمان، فرار بیمه ای است که به صورت کارگاهی (فعالیت مخفی افراد در این کارگاه ها)، تعدادی ( بیمه کردن تعداد کمی از کارگران فعال) و دستمزدی (ارایه لیست حق بیمه کمتر از حق واقعی بیمه شده) هستند.
