• امروز : پنج شنبه - ۲۳ مهر - ۱۴۰۵
  • برابر با : Thursday - 15 October - 2026

از ۱۵ مرداد تا ۵ مرداد، چه اتفاقی افتاده است؟/ وقتی مردم طلا می‌فروشند و مسئولان مهلت‌ها را جابه‌جا می‌کنند!

  • کد خبر : 29584
  • ۰۳ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۶:۱۶
از ۱۵ مرداد تا ۵ مرداد، چه اتفاقی افتاده است؟/ وقتی مردم طلا می‌فروشند و مسئولان مهلت‌ها را جابه‌جا می‌کنند!

از: طیبه شایان چند روز پیش، سامانه نهضت ملی مسکن پیامی برای متقاضیان پروژه ۲۰۸ واحدی طالقانی تبریز ارسال کرد، پیامی که در آن صراحتاً آمده بود متقاضیان تا ۱۵ مرداد ۱۴۰۵ فرصت دارند آورده خود را به مبلغ یک میلیارد تومان برسانند، در غیر این صورت از پروژه حذف و افراد جایگزین خواهند شد. […]

از: طیبه شایان

چند روز پیش، سامانه نهضت ملی مسکن پیامی برای متقاضیان پروژه ۲۰۸ واحدی طالقانی تبریز ارسال کرد، پیامی که در آن صراحتاً آمده بود متقاضیان تا ۱۵ مرداد ۱۴۰۵ فرصت دارند آورده خود را به مبلغ یک میلیارد تومان برسانند، در غیر این صورت از پروژه حذف و افراد جایگزین خواهند شد.

هنوز شوک این اخطار از سر خانواده‌ها نگذشته بود که امروز اظهارنامه‌ای از سوی اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی به دست متقاضیان رسید، اظهارنامه‌ای که این بار اعلام می‌کند تنها کسانی می‌توانند وارد فرآیند انتخاب واحد شوند که تا پایان وقت اداری ۵ مرداد آورده خود را به یک میلیارد تومان رسانده باشند.

سؤال اینجاست در فاصله چند روز چه اتفاقی افتاده که مهلت اعلام‌شده در سامانه، ناگهان ۱۰ روز جلو کشیده شده است؟

این همان پروژه‌ای است که متقاضیانش ماه‌ها و سال‌ها منتظر مانده‌اند پروژه‌ای که پیش‌تر نیز تجمع اعتراضی اعضای آن خبرساز شد و بسیاری از خانواده‌ها از فروش طلا، خودرو، لوازم منزل و حتی قرض گرفتن از اقوام برای تأمین آورده سخن گفته بودند. همان روزها یکی از متقاضیان با بغض می‌گفت: «دیگر ندارم، به خدا ندارم.»

اکنون اما به جای آنکه مسئولان پاسخی برای سال‌های تأخیر پروژه ارائه دهند، فشار برای تکمیل آورده‌ها بیشتر شده است. خانواده‌هایی که بسیاری از آنان توان پرداخت ندارند، این روزها برای آنکه از پروژه حذف نشوند، دست به هر کاری می‌زنند از فروش طلاهای مادر و همسر گرفته تا قرض گرفتن از فامیل و دوستان.

آنچه ابهام را بیشتر می‌کند، تناقض آشکار میان دو اطلاع‌رسانی رسمی است. اگر مهلت قانونی پرداخت ۱۵ مرداد بوده، چرا امروز ۵ مرداد ملاک انتخاب واحد اعلام شده است؟ اگر هم ۵ مرداد ملاک بوده، چرا سامانه رسمی تاریخ دیگری را به مردم اعلام کرده است؟

این پرسش‌ها زمانی جدی‌تر می‌شود که هر روز تأخیر یا تعجیل در چنین پروژه‌ای، سرنوشت صدها خانواده را تغییر می‌دهد. آیا این تصمیم بر پایه مطالعات کارشناسی گرفته شده یا ناشی از تغییرات و تصمیمات مدیریتی است؟ مسئولان بنیاد مسکن و اداره کل راه و شهرسازی باید در این خصوص شفاف پاسخ دهند.

مردم از مسئولان انتظار معجزه ندارند تنها انتظار دارند همان‌گونه که از آنان تعهد، پرداخت به‌موقع و تحمل افزایش هزینه‌ها مطالبه می‌شود، دستگاه‌های مسئول نیز در اطلاع‌رسانی، تصمیم‌گیری و رعایت حقوق متقاضیان، شفاف، منسجم و پاسخگو باشند.

زیرا در این پروژه، هر روزی که روی کاغذ جابه‌جا می‌شود، برای برخی خانواده‌ها به معنای فروش آخرین دارایی، گرفتن یک قرض دیگر یا حتی حذف از رؤیایی است که سال‌هاست برای آن هزینه داده‌اند.

و این که اگر مهلت پرداخت ۱۵ مرداد بوده، چرا امروز ۵ مرداد ملاک قرار گرفته است؟

چه مرجعی این تغییر را تصویب کرده و مستند قانونی آن چیست؟

آیا همه متقاضیان از این تغییر به‌صورت یکسان مطلع شده‌اند؟

چرا فشار تأمین آورده بر دوش مردم است، اما درباره سال‌های تأخیر پروژه توضیح روشنی ارائه نمی‌شود؟

آیا برای خانواده‌هایی که به دلیل ناتوانی مالی در آستانه حذف هستند، راهکاری جز حذف پیش‌بینی شده است؟

«تانیش نیوز آمادگی دارد توضیحات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان آذربایجان شرقی و اداره کل راه و شهرسازی استان را بدون هیچ‌گونه دخل و تصرف منتشر کند تا افکار عمومی از دلایل این تغییر در زمان‌بندی و تصمیمات اتخاذ شده مطلع شوند.

لینک کوتاه : https://tanishnews.ir/?p=29584

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 2در انتظار بررسی : 2انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.