• امروز : پنج شنبه - ۲۳ مهر - ۱۴۰۵
  • برابر با : Thursday - 15 October - 2026

اعتراض صریح بخش خصوصی تبریز به سیاست‌های بانکی؛ پول آذربایجان در تهران چه می‌کند؟

  • کد خبر : 30965
  • ۲۲ مهر ۱۴۰۵ - ۱۰:۳۶
اعتراض صریح بخش خصوصی تبریز به سیاست‌های بانکی؛ پول آذربایجان در تهران چه می‌کند؟

خبرنگار تانیش نیوز یونس ژائله، رئیس اتاق بازرگانی تبریز، در نشست معاون اجرایی رئیس‌جمهور با سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی تبریز، با انتقاد از وضعیت تخصیص منابع بانکی، فشارهای مالیاتی و مشکلات ارزی واحدهای تولیدی، نسبت به تشدید رکود اقتصادی و تهدید اشتغال در استان هشدار داد. ژائله با اشاره به آنچه تورم ۸۹ درصدی و […]

خبرنگار تانیش نیوز

یونس ژائله، رئیس اتاق بازرگانی تبریز، در نشست معاون اجرایی رئیس‌جمهور با سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی تبریز، با انتقاد از وضعیت تخصیص منابع بانکی، فشارهای مالیاتی و مشکلات ارزی واحدهای تولیدی، نسبت به تشدید رکود اقتصادی و تهدید اشتغال در استان هشدار داد.

ژائله با اشاره به آنچه تورم ۸۹ درصدی و افزایش تورم در بخش خوراکی‌ها تا ۲۴۰ درصد عنوان کرد، گفت: اقتصاد با رکود تورمی شدیدی مواجه شده و هم‌زمان با افزایش نقدینگی، روند رشد نرخ دلار نیز ادامه دارد.

او با انتقاد از نحوه توزیع منابع بانکی میان استان‌ها اظهار کرد: ما نه‌تنها از تهران منابعی دریافت نمی‌کنیم، بلکه منابع خودمان را هم از دست می‌دهیم. سهم تسهیلات دریافتی فعالان اقتصادی استان در مقایسه با تهران بسیار ناچیز است و این وضعیت با عدالت سازگار نیست.

رئیس اتاق بازرگانی تبریز تأکید کرد: ما از تهران کمک نمی‌خواهیم؛ انتظار داریم منابع خود استان در همین‌جا جذب شود. اگر بانک‌ها منابع موجود را در اختیار تولیدکنندگان استان قرار دهند، بخش مهمی از مشکلات قابل مدیریت خواهد بود.

وی با اشاره به مشکلات ارزی واحدهای تولیدی گفت: به گفته او، ۸۵ درصد شرکت‌های استان درگیر تعهدات ارزی هستند و این موضوع فشار مضاعفی بر فعالیت‌های اقتصادی وارد کرده است.

ژائله با طرح این پرسش که چرا در کنار تحریم‌های خارجی باید محدودیت‌های داخلی نیز بر تولیدکنندگان تحمیل شود، خواستار بازنگری در تصمیمات و مقرراتی شد که فعالیت واحدهای اقتصادی را دشوار کرده است.

وی با تأکید بر نقش این واحدها در ایجاد اشتغال افزود: این بنگاه‌ها برای استان اشتغال ایجاد کرده‌اند و حفظ فعالیت آن‌ها ضروری است. ما از مسئولان انتظار امتیاز ویژه نداریم؛ دست‌کم منابع و تسهیلات خودمان را از استان خارج نکنند.

بازگشت مشکلات ارزی و بلاتکلیفی مطالبات واردکنندگان

رئیس اتاق بازرگانی تبریز در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات بازار ارز اشاره کرد و گفت: با وجود تجربه سیاست تک‌نرخی شدن ارز، بار دیگر زمینه بروز فساد در بازار ارز و روابط میان صادرکنندگان و واردکنندگان فراهم شده است.

به گفته ژائله، پرداخت نشدن مطالبات واردکنندگان نیز به مشکلات فعالان اقتصادی افزوده و شرایط فعالیت شرکت‌ها را دشوارتر کرده است.

وی همچنین با اشاره به آسیب‌دیدن برخی واحدهای اقتصادی در جریان جنگ، از تخصیص نیافتن اعتبارات مورد نیاز برای جبران خسارت‌ها انتقاد کرد و خواستار تعیین تکلیف حمایت‌های مالی از این واحدها شد.

مالیات‌هایی که تولید را به تعطیلی نزدیک می‌کند

ژائله فشار مالیاتی را یکی دیگر از مشکلات جدی فعالان اقتصادی استان دانست و اظهار کرد: میزان مالیات مطالبه‌شده از برخی واحدها افزایش یافته و فشارهای موجود به حدی رسیده که ادامه فعالیت را برای بعضی بنگاه‌ها دشوار کرده است.

وی با اشاره به مشکلات تأمین انرژی، بر ضرورت تناسب میان تعهدات مالیاتی واحدهای تولیدی و شرایط واقعی فعالیت آن‌ها تأکید کرد و خواستار توجه به محدودیت‌های ناشی از کمبود انرژی شد.

رئیس اتاق بازرگانی تبریز همچنین نسبت به وضعیت تأمین گاز در زمستان هشدار داد و با اشاره به نگرانی‌ها درباره محدودیت گاز صنایع، این پرسش را مطرح کرد که چگونه در شرایطی که کشور صادرکننده گاز خام است، واحدهای تولیدی باید نگران تأمین گاز مورد نیاز خود باشند.

انتقال آب ارس؛ مطالبه‌ای که همچنان روی میز است

کمبود آب و ضرورت تسریع در اجرای طرح انتقال آب ارس به تبریز، از دیگر موضوعاتی بود که ژائله به آن اشاره کرد.

وی با بیان اینکه موضوع انتقال آب ارس سال‌هاست مطرح می‌شود، بر اهمیت تعیین تکلیف این طرح برای تأمین نیازهای استان و پشتیبانی از فعالیت‌های اقتصادی تأکید کرد.

ژائله در پایان با اشاره به ظرفیت بخش خصوصی استان گفت: ۹۵ درصد اقتصاد استان خصوصی و غیرنفتی است و این بخش نقش مهمی در تولید، اشتغال و تأمین امنیت غذایی کشور دارد.

وی تأکید کرد فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی برای دفاع از وضعیت اقتصادی استان و پیگیری مطالبات تولیدکنندگان آمادگی دارند و انتظار می‌رود مسئولان در تصمیم‌گیری‌های خود، شرایط واقعی بنگاه‌های اقتصادی و مشکلات انباشته‌شده آن‌ها را در نظر بگیرند.

لینک کوتاه : https://tanishnews.ir/?p=30965

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.