• امروز : پنج شنبه - ۱۴ خرداد - ۱۴۰۵
  • برابر با : Thursday - 4 June - 2026

جامعه هدف کمیته امداد آذربایجان شرقی به ۱۵۰ هزار نفر رسید

  • کد خبر : 28625
  • ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۱۱:۰۲
جامعه هدف کمیته امداد آذربایجان شرقی به ۱۵۰ هزار نفر رسید

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) آذربایجان شرقی از افزایش جامعه هدف این نهاد به ۱۵۰ هزار نفر خبر داد و بر اولویت توانمندسازی پایدار مددجویان تأکید کرد و گفت: ۵۰ هزار نفر از این مددجویان بعد از جنگ ۱۲ روزه اضافه شده است. به گزارش تانیش‌نیوز ، مهرداد محمدپور شاطری در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار […]

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) آذربایجان شرقی از افزایش جامعه هدف این نهاد به ۱۵۰ هزار نفر خبر داد و بر اولویت توانمندسازی پایدار مددجویان تأکید کرد و گفت: ۵۰ هزار نفر از این مددجویان بعد از جنگ ۱۲ روزه اضافه شده است.

به گزارش تانیش‌نیوز ، مهرداد محمدپور شاطری در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: هدف اصلی کمیته امداد، توانمندسازی پایدار مددجویان است، نه صرفاً پرداخت مستقیم کمک‌ها. به گفته او، افراد مستعد اشتغال اگر آموزش ببینند و از تسهیلات و حمایت‌های بازاریابی بهره‌مند شوند، می‌توانند به درآمدزایی برسند و از چرخه مددجویی خارج شوند.

وی با اشاره به دسته‌بندی مددجویان افزود: بخشی از جامعه هدف، افراد توانمند و مستعد بهبود معیشت هستند که کمیته امداد آنها را برای ورود به مسیر خودکفایی حمایت می‌کند. گروهی دیگر نیز به دلیل بیماری یا ناتوانی جسمی، امکان اشتغال ندارند و وظیفه امداد در قبال آنان، کمک به تاب‌آوری و تأمین نیازهای اساسی است. همچنین گروهی از نیازمندان در خوشه سوم قرار می‌گیرند که در صورت ادامه شرایط، تحت پوشش این نهاد قرار می‌گیرند.

مدیرکل کمیته امداد آذربایجان شرقی با بیان اینکه هم‌اکنون بیش از ۱۵۰ هزار نفر مددجوی این نهاد در استان هستند، درباره حمایت از ایتام و محسنین گفت: در استان حدود ۱۴ هزار یتیم و محسنین تحت حمایت قرار دارند و برای هر یتیم به‌طور میانگین ماهانه ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان کمک معیشتی پرداخت می‌شود. همچنین حدود ۷۰ هزار خیر نیکوکار در استان با کمیته امداد همکاری دارند.

محمدپور شاطری مسکن را یکی از مهم‌ترین نیازهای خانوار دانست و گفت: سال گذشته ۴۱۳ واحد مسکونی احداث شد. مسکن بیش از ۶۰ درصد درآمد خانوار را به خود اختصاص می‌دهد و از همین رو، تأمین آن در اولویت برنامه‌های کمیته امداد قرار دارد.

وی با اشاره به اقدامات حوزه اشتغال افزود: سال گذشته پرداخت وام‌های اشتغال موجب توانمندسازی حدود ۶ هزار نفر شد. همچنین در استان ۳۲۳ نخبه در حوزه‌های مختلف شناسایی شده‌اند که ۳۸ نفر از آنان در مدارس نمونه دولتی و ۷ نفر در سمپاد تحصیل می‌کنند. به گفته او، ۲۳۳ نفر از مددجویان نیز در کنکور پذیرفته شده‌اند.

مدیرکل کمیته امداد استان ادامه داد: در حوزه حقوقی و قضایی نیز خدمات قابل توجهی به مددجویان ارائه شده و سال گذشته ۳۴۶ وکیل نیکوکار و ۱۶۲ پرونده قضایی در استان مورد رسیدگی قرار گرفته که بیشتر آنها به نتیجه رسیده‌اند. همچنین حدود ۱۲ هزار مورد مشاوره به مددجویان ارائه شده است.

وی مردمی‌سازی حمایت را از راهبردهای مهم کمیته امداد دانست و گفت: هر جا مردم وارد میدان شده‌اند، موفقیت حاصل شده است. در همین راستا، ۳۲۶ مرکز نیکوکاری فعال در استان وجود دارد و این تعداد افزایش خواهد یافت.

محمدپور شاطری با اشاره به اهمیت مسئولیت اجتماعی سازمان‌ها و بخش خصوصی افزود: طرح «مفتاح‌الجنه» که در آن مسئولان با حضور در منازل مددجویان از نزدیک در جریان مشکلات آنان قرار می‌گیرند، یکی از طرح‌های موفق این نهاد است. همچنین پاسخگویی و شفاف‌سازی از دیگر راهبردهای مهم کمیته امداد است و خبرنگاران در این زمینه نقش مؤثری دارند.

وی در ادامه به وضعیت آسیب‌دیدگان از جنگ ۱۲ روزه اشاره کرد و گفت: از زمان برقراری آتش‌بس تاکنون، رسیدگی به وضعیت مسکن و اقلام ضروری زندگی آسیب‌دیدگان آغاز شده و برای خانه‌های مددجویانی که نیاز به تعمیر دارند تا پایان اردیبهشت‌ماه و برای خانواده‌هایی که مسکن خود را به‌طور کامل از دست داده‌اند تا پایان شهریورماه برنامه‌ریزی شده است.

به گفته او، حدود ۷۱ خانوار مددجوی استان در این جنگ دچار خسارت‌های جزئی و کلی شده‌اند و اقدامات لازم برای تأمین لوازم ضروری، تعمیر منازل و احداث ساختمان برای آنان آغاز شده است.

محمدپور شاطری همچنین از فعالیت کمیته امداد در حوزه اشتغال‌های خرد خبر داد و گفت: این نهاد در زمینه‌هایی مانند دامپروری، انرژی خورشیدی و قالیبافی عملکرد مطلوبی داشته و نظارت بر طرح‌ها در مراحل قبل، حین و پس از اشتغال‌زایی انجام می‌شود. سال گذشته حدود یک‌هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای نزدیک به هفت هزار نفر در استان به اشتغال‌زایی منجر شد.

وی در پایان با اشاره به سایر خدمات این نهاد افزود: سالانه حدود یک‌هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان کمک معیشت به افراد تحت پوشش پرداخت می‌شود. همچنین در زمینه اردوهای زیارتی، دوره‌های آموزشی و تأمین هزینه‌های تحصیلی دانش‌آموزان و دانشجویان نیز فعالیت داریم. سال گذشته نزدیک به ۷۰۰ مورد جهیزیه بین نیازمندان توزیع شد و سالانه بین سه‌هزار تا سه‌هزار و ۵۰۰ قلم لوازم ضروری زندگی نیز برای مددجویان تأمین می‌شود.

لینک کوتاه : https://tanishnews.ir/?p=28625

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.