• امروز : پنج شنبه - ۲۳ مهر - ۱۴۰۵
  • برابر با : Thursday - 15 October - 2026

خانواده های دارای افراد معلول بیشترین نیاز به حمایت‌های روانی و اجتماعی را دارند

  • کد خبر : 25400
  • ۲۰ مهر ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۱
خانواده های دارای افراد معلول بیشترین نیاز به حمایت‌های روانی و اجتماعی را دارند

مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌ شرقی سلامت روان را مهم‌ترین مؤلفه در مدیریت زندگی انسان دانست و گفت: بهزیستی با برنامه‌های آموزشی، غربالگری و مداخلات تخصصی، تلاش می‌کند تا سطح سلامت روانی اجتماعی جامعه را ارتقا دهد. فرگل صحاف با بیان اینکه کنترل کیفیت سلامت روان جزو مأموریت‌های ذاتی این سازمان است، گفت: اکثر نیروهای بهزیستی در مراکز […]

مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌ شرقی سلامت روان را مهم‌ترین مؤلفه در مدیریت زندگی انسان دانست و گفت: بهزیستی با برنامه‌های آموزشی، غربالگری و مداخلات تخصصی، تلاش می‌کند تا سطح سلامت روانی اجتماعی جامعه را ارتقا دهد.

فرگل صحاف با بیان اینکه کنترل کیفیت سلامت روان جزو مأموریت‌های ذاتی این سازمان است، گفت: اکثر نیروهای بهزیستی در مراکز نگهداری و مراکز روزانه از متخصصان رشته روان‌شناسی هستند و خدمات پیشگیرانه، آموزشی و مشاوره‌ای را در سطح استان ارائه می‌کنند.

صحاف، عنوان کرد: بهزیستی از طریق مأموریت ذاتی خود در حوزه پیشگیری، پیوند مستقیمی با برنامه‌های اجتماعی و توان‌بخشی دارد؛ از آموزش پیش از ازدواج تا تحکیم بنیان خانواده، فرزندپروری، آموزش مهارت‌های زندگی، پیشگیری از طلاق، مبارزه با اعتیاد و کاهش خشونت خانگی، همگی در بستر خدمات روان‌شناختی ارائه می‌شوند.

وی، بیان کرد: خانواده‌هایی که دارای افراد دارای معلولیت یا کم‌توانی جسمی و ذهنی هستند نیز در اولویت خدمات سلامت روانی قرار دارند، چرا که این گروه‌ها بیشترین نیاز به حمایت‌های روانی و اجتماعی را دارند.

مدیرکل بهزیستی استان آذربایجان‌ شرقی، گفت: در حال حاضر بیش از یک‌ هزار و ۲۵۰ نفر در بخش دولتی و حدود ۶۰۰ نفر در بخش غیردولتی تحت نظارت بهزیستی فعالیت می‌کنند که هم آموزش می‌بینند و هم خدمات تخصصی به جامعه ارائه می‌دهند.

مدیرکل بهزیستی استان آذربایجان‌ شرقی از ثبت بیش از ۵۵ هزار تماس تلفنی در خط مشاوره ۱۴۸۰ و رشد خدمات مداخله‌ای خط ۱۲۳ در نیمه نخست سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: هر رویدادی در زندگی، چه خوشایند و چه ناخوشایند، می‌تواند روان انسان را تحت‌تأثیر قرار دهد، بنابراین حفظ تعادل روانی در هر شرایطی ضروری است.

صحاف خاطرنشان کرد: غربالگری، آموزش و خدمت‌رسانی از ارکان اصلی برنامه‌های ماست و شناسایی به‌موقع اختلالات روانی، سنگ‌بنای تمام مداخلات بعدی محسوب می‌شود.

وی، گفت: آموزش مهارت‌های زندگی از سال ۱۴۰۳ برای گروه‌های سنی ۶ تا ۶۰ سال آغاز شده و آموزش مهارت فرزندپروری ویژه والدین کودکان ۲ تا ۱۲ سال و آموزش «نوجوان سالم» برای والدین نوجوانان ۱۲ تا ۱۷ سال نیز از برنامه‌های مراکز جامع سلامت روان بهزیستی است.

مدیرکل بهزیستی استان آذربایجان‌ شرقی از آموزش سه هزار و ۱۶۴ نفر در دوره‌های پیش از ازدواج و سه هزار و ۹۰۴ نفر در آموزش‌های خانواده در سال ۱۴۰۳ خبر داد و افزود: در مجموع پنج‌ هزار و ۶۷۰ نفر در نیمه نخست سال گذشته در دوره‌های مهارت‌های زندگی شرکت کرده‌اند.

صحاف گفت: در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۱ هزار نفر آموزش مهارت‌های زندگی را گذرانده‌اند که شامل ۹۶ کودک خانه‌های تحت سرپرستی، ۸۲ دانشجو و بیش از ۷۰۰ زن سرپرست خانوار بوده است.

وی تأکید کرد: این افراد پس از آموزش، به‌عنوان مربیان پیشگیری اولیه در جامعه فعالیت می‌کنند تا آموزش‌های مهارت‌های زندگی را در محیط‌های کاری، آموزشی و اجتماعی گسترش دهند.

مدیرکل بهزیستی استان آذربایجان‌ شرقی با اشاره به گستردگی خدمات مشاوره‌ای گفت: در سطح استان ۱۰۷ مرکز مشاوره فعال هستند که تاکنون به بیش از ۱۷ هزار و ۲۶۸ نفر خدمت مشاوره‌ای ارائه کرده‌اند. خدمات مراکز دولتی رایگان است و مراکز غیردولتی تنها هزینه مشاور را دریافت می‌کنند.

صحاف، عنوان کرد: در حوزه مشاوره تلفنی، خط ۱۴۸۰ به‌صورت رایگان تا یک ساعت مشاوره ارائه می‌دهد و در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۴،‌ ۵۵ هزار تماس تلفنی از سوی شهروندان برقرار شده است. سال گذشته نیز تعداد کل تماس‌ها در این سامانه به حدود ۷۵ هزار مورد رسید.

به گفته وی، خط اورژانسی ۱۲۳ نیز برای مواقع بحران روانی و آسیب‌های اجتماعی فعال است و تیم‌های سیار به‌صورت فوری مداخله می‌کنند. در سال ۱۴۰۳، بیش از چهار هزار و ۹۳۶ نفر از خدمات تلفنی این خط استفاده کرده‌اند و با احتساب خدمات سیار و حضوری، مجموع مداخلات به حدود چهار هزار مورد رسیده است. در نیمه نخست ۱۴۰۴ نیز این رقم به بیش از پنج‌هزار و ۹۳۶ نفر افزایش یافته است.

مدیرکل بهزیستی استان آذربایجان‌ شرقی توضیح داد: تماس‌هایی مانند افکار خودکشی یا خشونت خانگی از طریق خط ۱۲۳ دریافت می‌شود و بلافاصله با اعزام تیم‌های مداخله در بحران پیگیری می‌شود.

صحاف خاطرنشان کرد: سلامت روان تنها به معنای درمان اختلال نیست، بلکه شامل آموزش، پیشگیری و مداخله در همه مراحل زندگی است. هدف ما این است که هر شهروند، در هر موقعیت و شرایطی، امکان دسترسی به خدمات تخصصی سلامت روان را داشته باشد.

لینک کوتاه : https://tanishnews.ir/?p=25400

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.