• امروز : جمعه - ۱۵ خرداد - ۱۴۰۵
  • برابر با : Friday - 5 June - 2026

رعایت حقوق شهروندی نابینایان و کم‌بینایان باید در اولویت کاری مسئولان باشد

  • کد خبر : 25424
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۴ - ۸:۵۱
رعایت حقوق شهروندی نابینایان و کم‌بینایان باید در اولویت کاری مسئولان باشد

استاد دانشگاه تبریز و فعال حوزه نابینایان و کم بینایان با انتقاد از عدم مناسب‌سازی شهری در تبریز و استان گفت: دسترسی نابینایان به فضاهای عمومی، حمل‌ونقل رایگان و امکانات آموزشی هنوز با مشکلات زیادی روبه‌رو است و رعایت حقوق شهروندی این قشر باید در اولویت باشد. روح‌الله ساعی از فعالان حوزه نابینایان، در نشست […]

استاد دانشگاه تبریز و فعال حوزه نابینایان و کم بینایان با انتقاد از عدم مناسب‌سازی شهری در تبریز و استان گفت: دسترسی نابینایان به فضاهای عمومی، حمل‌ونقل رایگان و امکانات آموزشی هنوز با مشکلات زیادی روبه‌رو است و رعایت حقوق شهروندی این قشر باید در اولویت باشد.

روح‌الله ساعی از فعالان حوزه نابینایان، در نشست خبری‌ به مناسبت فرارسیدن روز جهانی عصای سفید، از استفاده از فناوری هوش مصنوعی برای تسریع در ضبط و ویرایش محتوای صوتی نابینایان خبر داد و ادامه داد: هزینه فناوری‌های توانبخشی و کمک توانبخشی بسیار بالاست و ما با کمک خیرین و اعطای وام‌های کم‌بهره تلاش می‌کنیم این شکاف را کاهش دهیم.

وی با اشاره به فعالیت‌های مؤسسه نابینایان بصیر گفت: در استودیو تخصصی نابینایان، ۷۴ گوینده فعال داریم که سالانه بیش از هزار ساعت محتوای صوتی تولید می‌کنند. همچنین هرسال حدود ۴۵۰۰ صفحه کتب و جزوات درسی به خط بریل چاپ می‌کنیم.

محمد بلالی، نایب‌رئیس هیئت‌مدیره مؤسسه بصیر نیز، با بیان اینکه روز ۲۳ مهر به‌عنوان «روز عصای سفید» فرصتی برای بازشناسی مطالبات این قشر است، گفت: این روز برای آن است که بتوانیم مشکلات و مواضع نابینایان را بررسی و در مسیر پیشرفت آن‌ها گام برداریم.

قادر فخررنجبری، رئیس هیئت‌مدیره مؤسسه بصیر نیز در توضیح اهداف این مجموعه گفت: هدف ما شناسایی استعدادها و پرورش توانمندی‌های نابینایان است؛ همچنین در زمینه‌های آموزشی، توانبخشی و اشتغال‌زایی فعالیت داریم.

وی با اشاره به فعالیت هفت عضو هیئت‌مدیره و ۳۵ عضو هیئت‌امنا افزود: در حوزه‌های مختلف مسئولیت‌ها تقسیم شده و هر بخش با مدیریت مستقل کار می‌کند. صندوق «مهر بصیر» نیز تاکنون سه دوره برگزار شده و تسهیلات وام تا سقف ۱۵ میلیون تومان به اعضا پرداخت می‌کند.

وی با اشاره به مصوبه‌هایی که هنوز اجرا نشده‌اند، بیان کرد: در جهت بررسی و حل مشکلات این قشر با مسئولین مربوطه جلساتی اثر بخش داشته‌ایم اما تعدادی از مصوبات مطرح شده، همچون تامین رایانه‌ مؤسسه از طریق شعبه سوم فنی‌وحرفه‌ای تبریز، هنوز عملی نشده‌اند.

مهدی رفعتی، عضو هیئت‌مدیره و فعال حوزه آموزش نابینایان، در این نشست بر لزوم تغییر نگاه جامعه و رسانه‌ها تأکید کرد و گفت: رسانه‌ها باید از ادبیات ترحم‌آمیز فاصله بگیرند و بر توانایی‌ها تمرکز کنند. نابینایان می‌توانند نقش‌های مهمی در جامعه ایفا کنند.

به گزارش تانیش نیوز به نقل از ایسنا، وی با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی، هنری و مهارتی در مؤسسه بصیر افزود: در این مؤسسه، آموزش خط بریل، رایانه، گویندگی، خیاطی، موسیقی، چرم‌دوزی، آشپزی و مهارت‌های زندگی برای بانوان و جوانان برگزار می‌شود.*

لینک کوتاه : https://tanishnews.ir/?p=25424

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.