• امروز : شنبه - ۱۶ خرداد - ۱۴۰۵
  • برابر با : Saturday - 6 June - 2026

صندوق توسعه ملی در استان کارکردی نداشته است

  • کد خبر : 20494
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۵
صندوق توسعه ملی در استان کارکردی نداشته است

شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی با حضور مسئولان استانی و صندوق توسعه ملی برگزار و مطرح شد که ۸۰۰ میلیون دلار منابع صندوق توسعه ملی برای ساخت نیروگاه خورشیدی در استان تخصیص یابد. به گزارش تانیش نیوز، سیدمصطفی سیدهاشمی، قائم مقام صندوق توسعه ملی در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی […]

شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی با حضور مسئولان استانی و صندوق توسعه ملی برگزار و مطرح شد که ۸۰۰ میلیون دلار منابع صندوق توسعه ملی برای ساخت نیروگاه خورشیدی در استان تخصیص یابد.

به گزارش تانیش نیوز، سیدمصطفی سیدهاشمی، قائم مقام صندوق توسعه ملی در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی آدربایجان شرقی، گفت: همه معتقد هستیم که توسعه کشور نیازمند حضور سرمایه گذاران بااهل، با معرفت، متدین و متعهد به نظام و آشنا به موضوعات اقتصادی است.

وی با تاکید بر اینکه کسانی می‌توانند قفل بخش اقتصادی را بگشایند که با مسائل بنگاه داری و شرکت داری آشنا باشند، افزود: دولت ها نمی توانند اقتصاد را به خوبی اداره کنند و هر دولتی در هر کشوری هزینه بسیار بالایی داشته و توان اداره اقتصاد را ندارد.

وی با بیان اینکه بر اساس اساسنامه صندوق توسعه ملی، ۸۰ درصد درامد صندوق باید برای بخش خصوصی صرف شود، گفت: ارتباطات خارجی سالم در بخش اقتصادی به عنوان اهرم اقتصادی باید به کمک ما بیاید.

سیدهاشمی با بیان اینکه ۱۶۰ میلیارد دلار از محل درآمد نفتی وارد صندوق توسعه ملی می‌شود، گفت: بخشنامه بسیار مهم و شجاعانه دکتر پزشکیان در ۲ هفته پیش صادر شده که شاید در طول تاریخ بی نظیر باشد و بر اساس آن تکلیف شده تا نیروگاه‌های خورشیدی در سطح کشور ساخته شود.

وی با بیان این‌که ساخت هر ۱۰ مگاوات نیازمند چهار میلیون دلار پول است، افزود: سهم آذربایجان شرقی در این بخشنامه رئیس جمهور، ساخت ۲ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی است که ۸۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری لازم دارد.

وی با بیان این‌که مراحل تایید سرمایه گذاری برای ساخت نیروگاه خورشیدی از طریق سامانه ساتبا انجام می‌گیرد، ادامه داد: هر نیروگاه ۱۰ مگاواتی سالانه ۶۰۰ میلیارد ریال درآمد خالص دارد و با توجه به شرایط کشور، باید جایی نیروگاه ساخته شود که در سریعترین زمان و راه ممکن به شبکه برق وصل شود.

قائم مقام سازمان صندوق توسعه ملی با بیان اینکه موضوع واردات تجهیزات این نیروگاه برعهده وزارت نیرو است و تنها کشوری که می‌تواند تامین کند، چین است، گفت: صندوق توسعه ملی قراردادی با وزارت نیرو بسته تا از محل منابع صندوق، پنج میلیارد دلار برای ناترازی انرژی‌های تجدیدپذیر در اختیار دولت قرار می‌دهد که ۸۰۰ میلیون دلار آن برای آذربایجان شرقی است.

وی با بیان این‌که سرمایه گذارانی که مجوز ان‌ها تایید شده است می‌توانند از طریق بانک عامل خود برای دریافت این اعتبار اقدام کنند، افزود: دریافت اقساط این تسهیلات پرداختی از سوی صندوق، به صورت ارز و یا ریال معادل ارز خواهد بود.

کلیه اختیارات قابل تفویض به استان را از طریق وزارتخانه‌ها دنبال می‌کنیم

بهرام سرمست، استاندار آذربایجان شرقی نیز گفت: کلیه اختیارات قابل تفویض به استان را از طریق وزارتخانه‌ها دنبال می‌کنیم.

وی بر لزوم شناسایی مناطق دارای مزیت سرمایه گذاری استان و تهیه نقشه صورتی و اصلاح اطلاعات استان در سامانه شرکت ساتبا جهت معرفی استان به سرمایه گذاران احداث نیروگاه تاکید کرد.

وی از پیگیری استانداری جهت تفویض اختیار صدور مجوز تا مرحله تخصیص زمین احداث نیروگاه خبرداد.

سرمست با اشاره به موافقت صندوق توسعه ملی با تخصیص ۸۰۰ میلیون دلار برای ساخت نیروگاه خورشیدی در استان، گفت: صندوق توسعه ملی تا به امروز در استان کارکردی نداشته و ناترازی را در این زمینه شاهد هستیم.

وی افزود: بر اساس گزارش بانک مرکزی، سهم استان از کل منابع بانک‌های کشور بالغ بر ۲.۴۸ درصد بوده و رتبه هفتم را دارد درحالی که ۴.۸ جمعیت کشور در این استان و ۱۰ درصد جمعیت فعال کشور در این استان است و بالای ۹۴ درصد اقتصاد استان در دست بخش خصوصی است.

وی با بیان این‌که از ۱۶۰ میلیارد دلار درآمد صندوق توسعه ملی باید ۱۰ درصد سهم استان باسد، گفت: از سال ۱۴۰۰ تا امروز تخصیص اعتبار ارزی صفر و از لحاظ ریالی حداکثر ۲ درصد بوده است در حالی که کرمان ۹ درصد و یزد ۸.۵ درصد دریافتی دارند.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: در تخصیص اعتبار پروژه‌های نیمه تمام بر روی کمک صندوق توسعه ملی حساب می‌کنیم و امیدواریم عقب ماندگی صنایع از این طریق جبران شود.

ضرورت توسعه نیروگاه های خورشیدی برای کاهش ناترازی انرژی

یونس ژائله، رئیس اتاق بازرگانی تبریز نیز ناترازی انرژی را چالش جدی برای صنایع عنوان کرد و گفت: خسارت سنگینی از بابت این امر به صنایع وارد می شود.

وی ادامه داد: در سال‌های قبل، ناترازی انرژی توسط بخش خصوصی پیش‌بینی شده و راهکارهای مناسبی از جمله توسعه نیروگاه‌های خورشیدی برای کاهش ناترازی مطرح شده است.

وی با انتقاد از تداوم روند ناترازی در کشور گفت: راه درست، بهره‌گیری از انرژی پاک و خورشیدی است که چون نیازمند سرمایه‌گذاری سنگین است، بخش دولتی باید در این مسیر پیش‌قدم شود.

وی ادامه داد: دولت می‌تواند با تسهیل در صدور مجوز احداث نیروگاه‌ خورشیدی، صدور مجوزهای محیط زیستی و تخصیص زمین و در اختیار قرار دادن زیرساخت‌های لازم، بخش خصوصی را به سرمایه‌گذاری در این زمینه ترغیب کند همانگونه که اکنون نیز افرادی از بخش خصوصی استان آماده سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی پاک هستن. اما به دلیل وجود موانع، نمی‌توانند پا پیش بگذارند.

ژائله با انتقاد از سهم ناچیز آذربایجان‌شرقی از تسهیلات صندوق توسعه ملی، گفت: سهم استان از تسهیلات صندوق توسعه ملی ۲۵ صدم درصد است. همچنین آذربایجان‌شرقی با دریافت ۷۰۰ هزار دلار از منابع ارزی در رتبه‌های پایین از نظر دریافت منابع قرار دارد.

وی با بیان اینکه آذربایجان‌شرقی دارای ۴ هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی است، گفت: استان هفت درصد از ارزش افزوده کشور را در اختیار دارد، با این حال در بحث استقاده از منابع ملی، دچار عقب‌افتادگی جدی است.

ژائله افزود: در حال حاضر ۹۵ مگاپروژه با هزینه‌ای بالغ بر ۴۱۰ همت در استان در حال اجرا است که بخشی از این پروژه‌ها پیشرفت ۶۰ درصدی دارند که با تخصیص یک میلیارد دلار، می‌توان تعدادی از این پروژه‌ها را سال بعد به مرحله بهره‌برداری رساند.

رضا جعفری، عضو هیات‌ رئیسه اتاق بازرگانی تبریز ضمن تأکید بر همکاری بخش خصوصی با وزارت نیرو در مدیریت مصرف انرژی، خواستار تضمین خرید برق مازاد توسط وزارت نیرو به قیمت دلاری از تولیدکنندگان برق توسط بخش خصوصی شد.

وی با اشاره به سختگیری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی گفت: در این زمینه لازم است، تسهیلگری انجام بگیرد.

جعفری، انجام طرح‌های مشترک بین واحدهای تولیدی در زمینه احداث نیروگاه‌های خورشیدی را گامی موثر در عملیاتی کردن و توسعه این نیروگاه‌ها دانست.

اسماعیل چمنی، رئیس شورای شهر تبریز گفت: صندوق توسعه ملی، تسهیلات را در قالب ارز به بخش خصوصی ارائه می‌دهد و دریافت‌کنندگان آن، موظف هستند، این مبالغ را به‌صورت دلاری به صندوق بازگردانند، اما با توجه به تورم موجود در کشور و کاهش ارزش پول ملی، عملا بخص خصوصی قادر به بازپرداخت دلاری نیستند.

وی با بیان اینکه ۵۰۰ هزار نفر در استان آز هنر-صنعت فرش ارتزاق می‌کنند، گفت: تاکنون ما در حوزه فرش دستباف، از بودجه دولتی و بودجه صندوق توسعه ملی بهره نبرده‌ایم.

لینک کوتاه : https://tanishnews.ir/?p=20494

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.