• امروز : پنج شنبه - ۲۳ مهر - ۱۴۰۵
  • برابر با : Thursday - 15 October - 2026

محدود بودن اختیارات شعب بانکی یکی از موانع اصلی تأمین مالی تولید است

  • کد خبر : 29093
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۲:۰۸
محدود بودن اختیارات شعب بانکی یکی از موانع اصلی تأمین مالی تولید است

رئیس اتاق بازرگانی تبریز، با اشاره به شرایط حساس کشور اظهار کرد: طی این مدت روزهای سختی را پشت سر گذاشته‌ایم و بحران‌های مختلف را با موفقیت پشت سر گذاشته‌ایم، با این حال امیدواریم روزهای صلح، آرامش و امیدواری را پیش رو داشته باشیم. یونس ژائله، در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان‌شرقی […]

رئیس اتاق بازرگانی تبریز، با اشاره به شرایط حساس کشور اظهار کرد: طی این مدت روزهای سختی را پشت سر گذاشته‌ایم و بحران‌های مختلف را با موفقیت پشت سر گذاشته‌ایم، با این حال امیدواریم روزهای صلح، آرامش و امیدواری را پیش رو داشته باشیم.

یونس ژائله، در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان‌شرقی افزود: بخش خصوصی در این شرایط نشان داد که در کنار مردم و کشور ایستاده است و نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی ایفا کرده است. نظام جمهوری اسلامی ایران نیز از حکمرانی موفق برخوردار بوده و پیوند میان بخش دولتی و خصوصی در این دوران عمیق‌تر شده است.

ژائله با تأکید بر اینکه طرح مشکلات به معنای نادیده گرفتن خدمات و اقدامات انجام‌شده نیست، گفت: ما ضمن قدردانی از تلاش‌ها، مشکلات را مطرح می‌کنیم و برای آن‌ها راهکار نیز ارائه می‌دهیم.

رئیس اتاق بازرگانی تبریز با انتقاد از روند تخصیص تسهیلات بسته‌ حمایتی ۷۰۰ همتی، خواستار شفاف‌سازی در این زمینه شد و افزود: سهم نقدینگی بانک‌های استان متناسب با ظرفیت‌های اقتصادی آذربایجان‌شرقی نیست.

وی همچنین محدود بودن اختیارات شعب بانکی در استان‌ها را یکی از موانع اصلی تأمین مالی تولید دانست و پیشنهاد داد این موضوع در دیدار با وزیر امور اقتصادی و دارایی مطرح شود تا اختیارات بیشتری به بانک‌های استان‌ تفویض شود.

ژائله تأکید کرد: واحدهای تولیدی برای تأمین مواد اولیه و استمرار فعالیت خود بیش از هر زمان دیگری به نقدینگی و تسهیلات بانکی نیاز دارند.

بهره‌مندی ۴۲ درصدی واحدهای تولیدی از بسته حمایتی

صابر پرنیان، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی، با ارائه گزارشی از روند اجرای بسته حمایتی گفت: از مجموع ۳۴۸ واحد تولیدی معرفی‌شده به بانک‌ها با ارزشی حدود ۶۷ همت، تاکنون ۱۵۹ واحد تولیدی به ارزش تقریبی ۲۸ همت از مزایای این بسته بهره‌مند شده‌اند که معادل ۴۲ درصد کل اعتبارات معرفی‌شده است.

وی با بیان اینکه بخش عمده حمایت‌ها به صورت ابزارهای تعهدی و غیرنقدی بوده است، افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد بانک‌های توسعه صادرات و پاسارگاد با عملکردی بیش از ۱۰۰ درصد بهترین عملکرد را در جذب منابع داشته‌اند و برخی بانک‌ها نیز نیازمند تسریع در اجرای مصوبه هستند.

پرنیان همچنین از بررسی ۳۴۰ پرونده تأمین قطعات و تجهیزات واحدهای تولیدی خبر داد و گفت: برای واردات مواد اولیه صنایع از جمله فولاد ورقه‌ای و مواد پتروشیمی مجوزهای لازم صادر شده است.

اقدامات جهاد کشاورزی برای تنظیم بازار کالاهای اساسی

شهرام شفیعی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی هم با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای تأمین کالاهای اساسی اظهار کرد: سال گذشته با ایجاد مسیرهای جدید وارداتی، حدود ۲۳ هزار تن کنجاله سویا وارد استان شد که موجب کاهش قیمت این نهاده دامی شد.

وی افزود: همچنین پنج هزار تن روغن خام و ۲۵ هزار تن برنج هندی و پاکستانی وارد استان شده که نقش مهمی در تنظیم بازار داشته و موجب کاهش حدود ۲۰ هزار تومانی قیمت برنج شده است.

به گفته شفیعی، صادرات تخم‌مرغ نیز در حال انجام است و در صورت کاهش قیمت برخی محصولات کشاورزی، خرید توافقی از کشاورزان برای جلوگیری از زیان تولیدکنندگان انجام خواهد شد.

ناترازی انرژی؛ چالش جدی صنایع استان

یونس اکبرپور پایدار رئیس کمیسیون صنایع و انرژی اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به اهمیت زیرساخت‌های انرژی در توسعه اقتصادی استان گفت: کمبود سرمایه‌گذاری در پست‌های فوق‌توزیع و شبکه انتقال برق می‌تواند مانع بهره‌برداری کامل از ظرفیت‌های صنعتی استان شود.

وی افزود: توقف فعالیت واحدهای تولیدی حتی برای یک روز خسارت‌های قابل توجهی به همراه دارد و در نهایت می‌تواند به افزایش قیمت کالاها منجر شود.

محدودیت شبکه انتقال برق در استان

رسول اسماعیل‌زاده، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای آذربایجان نیز با اشاره به وضعیت تولید برق استان گفت: ظرفیت فعلی تولید برق حدود چهار هزار و ۲۰۰ مگاوات است، در حالی که ظرفیت اسمی به حدود شش هزار و ۵۰۰ مگاوات می‌رسد، اما به دلیل تعمیرات و محدودیت‌های فنی امکان بهره‌برداری کامل از آن وجود ندارد.

وی همچنین محدودیت توسعه شبکه انتقال را یکی از چالش‌های اصلی صنعت برق استان عنوان کرد.

چالش‌های زیرساختی انرژی در آذربایجان‌شرقی با حضور وزیر نیرو بررسی می‌شود

طاهر روحی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان‌شرقی با اشاره به مشکلات موجود در حوزه‌ی تأمین انرژی گفت: در بخش تولید انرژی به‌ویژه در حوزه‌ی برق و گاز با کمبود تجهیزات و زیرساخت‌ها مواجه هستیم و برای توسعه‌ی صنایع پایین‌دستی مس در ورزقان، تأمین برق مورد نیاز این واحدها ضروری است.

وی اظهار کرد: با توجه به ضرورت تکمیل زنجیره‌ی ارزش افزوده در صنعت مس، توسعه‌ی زیرساخت‌های انرژی باید همزمان با راه‌اندازی صنایع پایین‌دستی در ورزقان مورد توجه قرار گیرد.

روحی با انتقاد از عملکرد برخی بانک‌ها در ارائه‌ آمار اظهار کرد: بانک‌ها موظف هستند، گزارش‌های عملکرد خود را ارائه کنند، اما متأسفانه بر اساس گزارش‌های دریافتی، در برخی موارد آمارهای ارائه‌شده با واقعیت‌های موجود همخوانی ندارد و نوعی آمارسازی مشاهده شده است.

لینک کوتاه : https://tanishnews.ir/?p=29093

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 5در انتظار بررسی : 5انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.