• امروز : چهارشنبه - ۹ فروردین - ۱۴۰۲
  • برابر با : Wednesday - 29 March - 2023

فرار سرمایه گذاران از آذربایجان شرقی و تلاش برای جذب سرمایه گذاران خارجی/پالایشگاه ارکان پارس هشترود ۱۳ سال است دنبال مجوزها می دود!!

  • کد خبر : 8824
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۸:۵۴
فرار سرمایه گذاران از آذربایجان شرقی و تلاش برای جذب سرمایه گذاران خارجی/پالایشگاه ارکان پارس هشترود ۱۳ سال است دنبال مجوزها می دود!!

گزارش از : طیبه شایان خبرنگار تانیش نیوز ۱۳ سال است که تمامی دارایی و سرمایه اش را به اذربایجان شرقی آورده و طی این سالها بارها و بارها مجوز صادرات و پروانه بهره برداری و … صادر و باطل شده است. مرد خستگی ناپذیر آذربایجان خیلی صبوری به خرج می دهد تا به کشورش […]

گزارش از : طیبه شایان خبرنگار تانیش نیوز

۱۳ سال است که تمامی دارایی و سرمایه اش را به اذربایجان شرقی آورده و طی این سالها بارها و بارها مجوز صادرات و پروانه بهره برداری و … صادر و باطل شده است.

مرد خستگی ناپذیر آذربایجان خیلی صبوری به خرج می دهد تا به کشورش خدمت کند اما گویا همه چیز در این کلانشهر دست به دست هم می دهند تا فراریش بدهند.

خودش می گوید دست سرمایه گذاران چین را می بوسند و با تشریفات به استان می آورند تا سرمایه گذاری کند اما سرمایه گذاران داخلی را فراری می دهند.

مهندس علی نگهبان را سالهاست می شناسم. مردی سختکوش که می توان جزو نخبه ها به شمار آورد.

به گفته خودش بسیاری از دستگاه های مورد نیاز پالایشگاه را خودش طراحی کرده و می سازد. این چنین سرمایه گذارانی را باید پاسداشت. دستشان را بوسید و راه را برای سرمایه گذاری باز کرد.

اما اکنون این مرد خستگی ناپذیر خسته شده است. با چند کشور خارجی قرارداد بسته و عزمش برای فرار از ایران جدی شده است.

به عنوان یک خبرنگار خیلی تلاش می کنم تا مانع رفتنشان بشوم با معاون اقتصادی استانداری تماس می گیرم و خیلی جزیی بدون این که از وی نامی ببرم ماجرا را می گویم.

آقای کلامی عازم تهران بودند اما می گویند وقتی برای ملاقات بگیرم.

آقای کلامی را هم همه همکاران رسانه ای می شناسند فردی اقتصادی هست و استاندار هم که ظاهرا می خواهند توسعه اقتصادی در این استان اتفاق بیفتد اما متاسفانه در استان ما از حرف تا عمل فاصله هاست و امیدوارم تیم اقتصادی استان پای درد دل این سرمایه گذار میلیاردی بنشینند و مانع رفتنش بشوند.

 مدیر عامل شرکت ارکان پارس هشترود در گفتگو با خبرنگار تانیش گفت: ۱۳ سال است تمامی سرمایه خود را از عراق برای خدمت به کشورم بویژه آذربایجان منتقل کرده ام. متاسفانه طی این مدت با بداخلاقی های زیادی مواجه شده ام. در هر گام موانعی جلوی پایم گذاشته شده بطوری که هفت خوان رستم در برابرش چیزی نیست.

نگهبان افزود: کشورمان در شرایط تحریم قرار داد و حمایت از تولید مد نظر رهبری می تواند کشور را به سوی توسعه رهنمود سازد اما متاسفانه آن طور که داخلی ها کشور را عقب نگهداشته اند تحریم نتوانسته است.

وی با تاکید به اینکه افرادی که قصد سرمایه‌گذاری دارند نباید در بروکراسی اداری گرفتار شوند، افزود: متاسفانه بروکراسی ادارای مانعی بزرگ بر سرراه فعالیت این پالایشگاه شده و جلوی اشتغال ۵۰۰ نفر را گرفته است.

وی گفت: مشکلات اداری در استان دست و پاگیر است و باعث تاخیر در توسعه پالایشگاه شده و ضرر زیادی را به ما تحمیل کرده است.

وی با بیان اینکه این پالایشگاه ظرفیت بسیار مناسبی برای تولید و صادرات حلال‌های صنعتی را دارد ،افزود: این شرکت اولین پالایشگاه خصوصی دانش بنیان در کشور است و کلیه مراحل طراحی، ساخت و نصب مجموعه توسط مهندسان شرکت صورت گرفته است.

نگهبان گفت : ۱۳ سال است میلیاردها تومان سرمایه ما خاک می‌خورد و ما هنوز نتوانسته ایم بخاطر یکسری بروکراسی های اداری و تنگ نظری‌های عده ای تمام فازهای این پالایشگاه را افتتاح کنیم.

وی افزود: متاسفانه از برخی ادارات چندین بار مجوز گرفته‌ایم ولی باز ما را دنبال گرفتن مجوز دیگری سرگردان می‌کنند .

وی صادرات این پالایشگاه را در صورت صدور مجوز تنها در یک واحد روزانه ۵۰۰ تن عنوان کرد و گفت: می توان این ظرفیت را به روزانه ۸۰۰ تن افزایش داد و در صورت حمایت مسئولان برای رفع مشکلات اداری و افتتاح بقیه فازهای این پالایشگاه می توانستیم تولید روزانه خود را به ۱۲۰۰ تن افزایش دهیم.

مدیر عامل پالایشگاه ارکان پارس هشترود با اشاره به نصب واحد حلال سازی این پالایشگاه به صورت بی سابقه در دنیا گفت: یک میلیون دلار صادرات حلال ها را داشتیم که سال گذشته ۳۰ هزار تن به ارزش ۲۷ میلیون دلار افزایش یافت و متاسفانه امسال به جای افزایش این رقم پایین آمده است.

وی افزود: سال گذشته در همین زمان ۱۰هزار تن به ارزش حدود ۶-۷ میلیون دلار صادرات داشتیم که امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته علیرغم افزایش ماشین آلات و اجرای سیستم کانتینیوس به دو هزار تن به ارزش یک میلیون و دویست هزار دلار رسیده است و تنها یک فاز می تواند روزانه ۵۰۰ تن از حلال های صنعتی را تولید کند.

نگهبان موانع پابرجای این پالایشگاه را صدور مجوز حلال ها نام برد و گفت: دو سال است که برای صدور مجوز قول داده اند اما تا به امروز عملی نشده و این درحالیست که پروانه قبلا صادر شده بود و معطل احیا دوباره آن هستیم.

مدیرعامل ارکان پارس هشترود با اظهار گلایه از سازمان صمت آذربایجان شرقی و این که من در این سازمان یک مشکل به حساب می آیم گفت: با توجه به وسعت کار ۱۳ هکتار زمین نیاز داشتیم که ده و نیم هکتار زمین در اختیارمان گذاشته شد و یک و نیم هکتار هم خودمان تهیه کردیم و اکنون متاسفانه سازمان صمت می گوید در پروانه بیش از دو هکتار نمی توانیم زمین بدهیم.

وی مشکل بانکی را هم از دیگر مشکلات لاینحل این شرکت نام برد و گفت: الان ما در بانک می خواهیم «ال سی» باز کنیم سند را گرو می گذاریم اما بانک می گوید سند تولید نمی تواند به عنوان تضمین بکار گرفته شود. سند خانه بیاورید.

وی افزود: ما تمام سرمایه مان را برای تولید می گذاریم آیا این همه سرمایه ارزش سند گذاشتن ندارد؟ و این یک معضل برای تولید کننده ها شده است.

وی در پایان با اشاره به این که از این همه دوندگی و کارشکنی و بروکراسی های زاید واقعا خسته شده است گفت: با تغییر دولت و نمایندگان آن در استان امید داشتم مشکل ۱۳ ساله حل شود ولی گویا در استان عزمی جدی برای حل مشکل سرمایه گذاران وجود ندارد و بیشتر علاقه مند هستند پای سرمایه گذاران خارجی را به کشور باز کنند.

نگهبان گفت با چند کشور خارجی مراحل سرمایه گذاری و همکاری را طی کرده و قرار است بزودی قرارداد ببنندد.

لینک کوتاه : https://tanishnews.ir/?p=8824

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.