• امروز : جمعه - ۲۴ مهر - ۱۴۰۵
  • برابر با : Friday - 16 October - 2026

شرط تسویه حساب سربازان در استان داشتن گاهینامه فنی و حرفه‌ای است

  • کد خبر : 9085
  • ۰۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۲:۵۱
شرط تسویه حساب سربازان در استان داشتن گاهینامه فنی و حرفه‌ای است

مدیرکل سازمان فنی‌وحرفه‌ای آذربایجان‌شرقی گفت:متاسفانه در این حوزه امضاهای طلایی وجود داشت اما با تغییر رویه و فرآیند الکترونیکی زمان را به سه روز کاهش داده و از برخی رانت‌ها جلوگیری کردیم. علی مشایخی در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته ملی مهارت گفت: در سازمان فنی وحرفه‌ای استان رسالت ما تامین نیروی […]

مدیرکل سازمان فنی‌وحرفه‌ای آذربایجان‌شرقی گفت:متاسفانه در این حوزه امضاهای طلایی وجود داشت اما با تغییر رویه و فرآیند الکترونیکی زمان را به سه روز کاهش داده و از برخی رانت‌ها جلوگیری کردیم.

علی مشایخی در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته ملی مهارت گفت: در سازمان فنی وحرفه‌ای استان رسالت ما تامین نیروی کار متخصص و متعهد و ایجاد فرصت خوداشتغالی برای جوانان، نوجوانان و سایر اقشار است.

وی ادامه داد: آموزش‌ها در فنی و حرفه‌ای در دو بخش دولتی و خصوصی رقم می‌خورد و در سراسر استان ۲۴ مرکز فنی حرفه‌ای وجود دارد که به جز دو شهرستان کلیبر و چاراویماق در تمام شهرهای استان مرکز فنی و حرفه‌ای خدمت رسانی می‌کند البته در سه ماهه اول شهرستان‌های هشترود و میانه را موظف به خدمت رسانی به این دو استان کردیم.

وی با بیان اینکه یکی از رویکردهای اصلی دولت پایانی بر رانت صدور مجوزها و پروانه تاسیس آموزشگاه بود،گفت: متاسفانه در این حوزه امضاهای طلایی وجود داشت اما با تغییر رویه و فرآیند الکترونیکی زمان را به سه روز کاهش داده و از برخی رانت‌ها جلوگیری کردیم.

مشایخی با اشاره به یکی از تخلفات در این حوزه عنوان کرد: درسال ۹۹ پروانه تاسیس آموزشگاه در تهران یک میلیارد خرید و فروش شده بود اما صدور مجوز الکترونیک پایانی بر انحصار خواهد بود البتع تعیین سطح مربیان و آموزشگاه‌ها را مثل گذشته انجام می‌دهیم.

وی با اشاره به مراکز فنی و حرفه‌ای در تبریز گفت: در تبریز چهار مرکز فنی و حرفه ای وجود دارد که در سه ماهه اول ۱۸ هزار و ۱۵۰ نفر از آموزش‌های آن بهره مند شدند.

مدیرکل سازمان فنی و حرفه‌ای استان با بیان اینکه خاستگاه فرهنگ استاد شاگردی تبریز است، گفت: به اصناف و واحدهای تولیدی که مجوز برای پذیرفتن شاگرد را بخواهند کیو آر کد ارائه می‌کنیم تا برای هر سه کارآموز به ازای هر استاد کار معاف از بیمه و مالیات شود تا این فرهنگ را جا بیندازیم.

وی ادامه داد: البته در راستای حفظ و صیانت از حقوق کودکان محدودیت سنی ۱۵ سال برای شاگردی را گذاشته‌ایم.

مشایخی با اشاره به المپیاد ملی مهارت گفت:   این المپیاد کارزاری برای شناسایی نخبگان مهارتی است که در قالب المپیاد به مسابقات معرفی می‌شنود و خوشبختانه از تیم ۱۳ نفره جمهوری اسلامی ایران چهار نفر بچه‌های تبریز هستند.

وی در خصوص مهارت آموزی سربازان هم توضیح داد: شرط تسویه حساب کلیه سربازان در استان داشتن گاهینامه فنی و حرفه‌ای است که یک ماه از دوره آموزشی در اختیارفنی و حرفه ای هستند.

مشایخی تصریح کرد: امروز با پدیده آینده مشاغل و مشاغل آینده مواجه هستیم ما با حرفه‌های قدیمی مشکل نداریم اما امروزه و در آینده دنیای دیجیتال حرفهای زیادی برای گفتن دارد و تلاش میکنیم تا بروزرسانی تجهیزات را برای آموزش این مهارت‌ها انجام دهیم.

وی با بیان ینکه بالغ بر ۳۰ درصد مراجعه کنندگان به فنی‌ و حرفه‌ای هدف دارند تا مدرک بین المللی گرفته و مهاجرت کنند، گفت: متاسفانه روز به روز هم این تعداد بیشتر می‌شود.

مدیرکل سازمان فنی و حرفه‌ای استان با اشاره به اینکه ۵۸ درصد مراجعه کنندگان فارغ التحصیلان دانشگاه هستند،گفت: اکثر دانشجویان علم تئوری خوبی دارند امابرای کارهای عملی در در قالب طرحی قرارشده است به جای اینکه واحد عملی را در دانشگاه پشت سر بگذارند در فنی حرفه ای این کار را بکنند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان تعداد مراکز دولتی فنی و حرفه‌ای آذربایجان‌شرقی را ۲۴ مرکز اعلام کرد و افزود:این اداره کل در شهرستان‌های کلیبر و خداآفرین نیز شعبه فنی و حرفه‌ای با رویکرد برقراری عدالت آموزش‌های مهارتی فعالیت می‌کنند و اولین مرکز آموزش بین‌المللی فنی و حرفه‌ای کشور نیز با مشارکت سه واحد بزرگ تولیدی و شرکای خارجی آنها از ترکیه و ایتالیا اواخر هفته جاری در منطقه آزاد ارس افتتاح می شود و برای واحدهای این منطقه که اقدام به آموزش‌های فنی و مهارتی نیروهای خود کنند، از ۱۰ تا ۱۵ درصد تخفیف در ۲۳ مورد عوارض منطقه برخوردار می‌شوند.

مشایخی گفت: مدارک صادره از مجموعه فنی و حرفه‌ای در ۱۴۷ کشور دنیا اعتبار دارد و متأسفانه بر همین اساس ۳۰ درصد از مراجعین ما تنها به دنبال دریافت آن و مهاجرت هستند و نخبه‌های دانشگاهی که بستری برای اشتغال در کشور نمی‌بینند به دنبال دریافت این مدارک هستند و باید بگوییم که ۵۸ درصد مراجعان ما را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می‌دهند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای آذربایجان‌ شرقی تاکید کرد:از آنجایی که  آذربایجان شرقی نگین صنعت و اقتصاد ایران است  تبریز نیز به عنوان نگین فیروزه‌ای جهان اسلام می تواند  با دارا بودن نیروهای ماهر و متخصص در این حوزه به عنوان محور و قطب نقش ایفا نماید .

وی تصریح کرد: رسالت اصلی مجموعه آموزش فنی و حرفه‌ای تامین نیروی انسانی متعهد، متخصص و ماهر متناسب با نیاز بازار و صنایع و ایجاد فرصت‌های اشتغال و کارآفرینی برای نیروهای جوان است و این رسالت از طریق آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در دو بخش دولتی و آموزشگاه‌های خصوصی دنبال می‌شود.

وی افتتاح آموزشگاه جوار کارگاهی مس سونگون، آموزشگاه آموزش  کودکان مبتلا به اوتیسم و نیز کارگاه آموزش مهارت‌های رایانه‌ای نابینایان و  آموزش خیاطی برای زنان سرپرست خانوار در منطقه کوجوار را بخشی از برنامه های هفته ملی مهارت در آذربایجان شرقی برشمرد و گفت: در بخش خصوصی ۹۰۰ آموزشگاه آزاد فنی و حرفه‌ای عملا ویترین آموزش‌های مهارتی ما هستند و در این آموزشگاه ها برای هشت هزار نفر فرصت شغلی یعنی معادل با چند کارخانه بزرگ ایجاد شده است.

مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی تصریح کرد: حوزه آسیب های اجتماعی نیز دیگر بستر فعالیت های آموزشی ماست به گونه ای که ۴۴۱ معتاد مرد و ۳۸ زن را در مرکز ماده ۱۶ و مرکز بهبود یافتگان فرشته از آموزش های مهارتی مجموعه فنی و حرفه ای برخوردارند تا پس از رهایی از دام این بلای خانمان سوز صاحب مهارتی باشند و افرادی که با تائید مراکز نگهداری معتادان با گواهینامه مهارت از این مراکز خارج می شوند، تسهیلات خوداشتغالی دریافت می کنند و در تمام زندان های سطح استان نیز دوره های آموزشی برای زندانیان برگزار می کنیم.

اختصاص۱۲۳ میلیارد تومان اعتبار از سفر رئیس جمهور برای تجهیز مراکز فنی و حرفه ای

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای آذربایجانشرقی در مورد نتایج سفر استانی رییس جمهور به آذربایجان شرقی در حوزه فنی و حرفه ای نیز خاطر نشان شد :در این سفر ۱۲۳ میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز مراکز فنی و حرفه ای استان و ایجاد رشته محل های جدید در آنها در مدت زمان دو سال در نظر گرفته شد که ۲۰ میلیارد تومان از این مبلغ در قالب اوراق در آستانه تخصیص برای تجهیز مرکز آزمون تایید صلاحیت حرفه ای تبریز است .

وی در خاتمه متذکر شد: با توجه به لزوم دریافت مدرک صلاحیت حرفه ای برای هر صدور پروانه در اتحادیه ها، که بزرگترین مرکز تایید صلاحیت کشور محسوب می شود در این راستا با ۱۶ هزار مترمربع زیربنا در یاغچیان تبریز و برای برگزاری متمرکز آزمون های آذربایجان شرقی و شمالغرب کشور ایجاد می گردد تا شهروندان از خدمات آن بهره مند شوند *

لینک کوتاه : https://tanishnews.ir/?p=9085

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.