• امروز : جمعه - ۱۵ خرداد - ۱۴۰۵
  • برابر با : Friday - 5 June - 2026

بیش از ۸۱ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی آذربایجان شرقی است

  • کد خبر : 10989
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۱ - ۲۲:۲۲
بیش از ۸۱ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی آذربایجان شرقی است

مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی تعداد تعداد کل معلولین تحت پوشش این سازمان را در استان  ۸۱۰۵۳ نفر  اعلام کرد و گفت: این تعداد از معلولین ۰۳/۵ % کل معلولین کشور را شامل می شود و ششمین استان از نظر تعداد معلولین تحت پوشش می باشیم. فرگل صحاف در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار تانیش نیوز به […]

مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی تعداد تعداد کل معلولین تحت پوشش این سازمان را در استان  ۸۱۰۵۳ نفر  اعلام کرد و گفت: این تعداد از معلولین ۰۳/۵ % کل معلولین کشور را شامل می شود و ششمین استان از نظر تعداد معلولین تحت پوشش می باشیم.

فرگل صحاف در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار تانیش نیوز به مناسبت هفته معلولین تعداد افراد دارای معلولیت تحت پوشش زن را ۲۹ هزار و ۹۳۹ نفر و تعداد افراد دارای معلولیت تحت پوشش مرد را  ۵۱۱۱۳ اعلام کرد و گفت: معلولین به دو نوع شدید و خیلی شدید تقسیم می شوند که نسبت به شدت بیماریشان از این سازمان خدمات دریافت می کنند.

وی گفت: ۵۸ هزار و ۶۱۲ نفر از معلولین کمک هزینه نگهداری دریافت می کنند که از این تعداد  در طول سال ۱۴۰۱ تعداد ۵۰۰۰ نفر مورد جدید ثبت ونسبت به برقراری مستمری اقدام شده است و از این تعداد ۳۶% زن و ۶۴% مرد هستند.

صحاف کمک هزینه حق پرستاری معلولین دارای ضایعه نخاعی را ۱۳۰۲ نفر اعلام کرد و گفت: ۹۰ نفر از معلولین از کمک هزینه مناسب سازی منزل و خودرو بهره مند و ۵۵۱ معلول نیز از کمک هزینه دانشجویی استفاده می کنند.

مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی تعداد مراکز شبانه روزی در استان را ۴۴ مرکز نام برد وگفت: در این مراکز دو هزار و ۳۱۰ نفر نگهداری می شوند و از این تعداد ۱۷ مرکز(دو مرکز زیر ۱۴ سال و ۱۵ مرکز بالای ۱۴ سال) دارای معلولیت ذهنی، ۸ مرکز بیماران روانی مزمن ، ۹ مرکز سالمند، یک مرکز افراد دارای معلولیت جسمی، یک مرکز مربوط به افراد دارای اختلال طیف اوتیسم و ۶ خانه دارای معلولیت ذهنی است.

صحاف افزود: تعداد خانه های حمایتی شبانه روزی بیماران روانی مزمن نیز ۶ خانه می باشد.

وی تعداد مراکز روزانه آموزشی و توانبخشی استان را نیز ۸۸ مرکز نام برد که در آنها  به افراد دارای معلولیت خدمات ارائه می شود.

وی پیشگیری از معلولیت را مهم ترین راهبرد این سازمان دانست و گفت: پیشگیری مهمتر از درمان است و برای این مهم چهار برنامه داریم که یکی از آنها  مشاوره ژنتیکی و اجرای برنامه پیشگیری از تولد نوزادان دارای اختلالات ژنتیکی معلولیتی است و در این راستا ۷ هزار و ۶۵۴ مشاوره انجام شده است.

صحاف، غربالگری بینایی را ۱۴۴هزار و ۷۵۱ مورد اعلام کرد وگفت: از این تعداد ۶۶/۲ درصد نیازمند درمان شناسایی شدند و در غربالگری شنوایی نیز از  ۵۱۸۹۴ نفراز کودکان غربالگری شده۳/۰ درصدشان بیمار تشخیص داده شدند که  اقدامات درمانی در مورد آنها انجام شد.

وی مشاوره ازدواج بویژه در خانواده هایی را که قبلا دارای مشکل فرزند معلول در خانواده بوده اند بسیار مهم و حایز اهمیت دانست.

صحاف سیاستهای کلی اجرا شده در یکسال اخیر  را  مردمی سازی، شفافیت، کارآمدی، هوشمند سازی،  انعقاد تفاهم نامه همکاری بهره مندی افراد دارای معلولیت از پوشش بیمه خدمات توانبخشی بابیمه سلامت، کوچک سازی مراکز،  ایجاد بانک محصولات تولیدی معلولان واعلام به ادارات،  تقویت جایگاه مناسب سازی در جلسات شورای مناسب سازی و رسانه ملی،  توسعه برنامه های cbr  درروستاها، بروز رسانی کمیته های  ic،  پایش نرخ شیوع معلولیتها ونهضت پایش خانواده های چهار، سه و دو معلوله در استان،  تقویت خود اشتغالی فردی و گروهی از طریق خدمات مالی خرد و پرداخت تسهیلات بدون وثیقه وضامن از طریق تشکیل صندوق پس انداز گروه خودیار و پرداخت تسهیلات داخلی(تشکیل ۱۰ صندوق خرد محلی با تعداد اعضای ۱۶۵)،  ارتباط موثر با شرکای اجتماعی و تشکلهای معلولین، نهضت پایش آمار و تدقیق اطلاعات و احصاء نیازمندی های واقعی نیاز به وسایل کمک توانبخشی و برنامه ریزی جهت حل اساسی مشکل، تطبیق توانایی های معلول با مشاغل پیشنهادی مربوطه در مراکز s/e سه مرکز و انعقاد تفاهم نامه اجرایی خوداشتغالی وهمکاری تنگاتنگ با سازمان فنی حرفه ای دانست.

مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی طراحی پویش های متعدد در خصوص مسکن، اشتغال و اقلام توانبخشی،  باز توسعه برنامه های خانواده محور، ایجاد پنجره واحد ارائه خدمات سازمان از طریق مراکز مثبت زندگی، اهتمام در اجرای حداکثری دولت الکترونیک، حداکثر تلاش درراستای اجرایی نمودن قانون حمایت از افراد دارای معلولیت در حد توان دستگاه دراستان، اجرای ماده ۱۸با همکاری اداره کل مسکن وشهرسازی، مناسب سازی محل زندگی معلولین، حمایت از سالمندی سالم باکمک بنیاد فرزانگان و… تهیه وسایل کمک توانبخشی سمعک ، تشک مواج، عصای نابینایان ، ویس رکوردر، ویلچر، ویلچر حمام، واکر، پوشینه، اتمام طرح پایش پرونده های جسمی حرکتی خیلی شدید استان را از دیگر اقدامات سازمان بهزیستی استان به مددجویان تحت پوشش نام برد.

وی با اشاره به این که قبلا مددجویان از پرداخت هزینه های حامل های انرژی گلایه و توان پرداخت آن را نداشتند گفت: مددجویان اکنون از پرداخت هزینه های آب، برق و گاز هم معاف هستند.

وی در پایان شعار روز جهانی معلولان را «راه حلهای تحول آفرین برای توسعه فراگیر، نقش نوآوری در ایجاد جهانی دسترس پذیر و برابر» نام برد و گفت:چهارشنبه ۱۶ آذر ماه روز« افراد دارای معلولیت، آموزش و توانمندسازی»، پنجشنبه ۱۷ آذر ماه «افراد دارای معلولیت، کرامت، حمایت از خانواده و زیست معنوی»، جمعه ۱۸ آذر ماه  «افراد دارای معلولیت، و مسئولیت اجتماعی» نامگذاری شده است.

 

لینک کوتاه : https://tanishnews.ir/?p=10989

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.